Ανησυχία και στην Ελλάδα για τον COVID-19

Ανησυχία και στην Ελλάδα για τον COVID-19

Ανησυχία και στην Ελλάδα για τον COVID-19: Ανησυχία επικρατεί πλέον και στην Ελλάδα για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού!!!

COVID-19: Ανησυχία και στην Ελλάδα-Μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα ληφθούν ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης…

Ανησυχία επικρατεί στην Ελλάδα για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, ιδιαίτερα μετά τις διαστάσεις που έχει λάβει στην Ιταλία.

Έλληνες που επισκέφθηκαν την Ιταλία, ή Ιταλοί που έρχονται στην Ελλάδα για επίσκεψη ή για δουλειά, περιγράφουν την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο βορρά αλλά και στη Ρώμη λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων.

«Όλοι φοράνε μάσκες, όλοι είναι τρομοκρατημένοι, επικρατεί υστερία. Οι άνθρωποι αισθάνονται πολύ άβολα, εισβάλλουν σε σουπερ μάρκετ, είναι τρελό», λέει μια Ιταλίδα που ήρθε από την Ρώμη.

«Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη, υπάρχουν τρεις περιοχές σε καραντίνα, τρεις περιοχές σε απομόνωση, και δεν μπορείς να μπεις ή να βγεις. Ο στρατός μόνο ελέγχει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει», λέει ένας Ιταλός από τα νότια της χώρας.

Την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με μέτρα πρόληψης αλλά και αποτροπής εξάπλωσης για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη για το χειρότερο σενάριο.

«Όπως γνωρίζετε, λαμβάνονται μέτρα για την πρόληψη, ενώ ταυτόχρονα εντείνεται η προετοιμασία για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων και των γενικότερων συνεπειών που αυτά μπορεί να συνεπάγονται. Στην κατεύθυνση αυτή, το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε επιφυλακή και ήδη έχει προχωρήσει σε σειρά μέτρων. Έχουν οριστεί 13 νοσοκομεία αναφοράς, ενώ σε ετοιμότητα είναι όλα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΔΥ, η επιτροπή λοιμωξιολόγων και ειδικών επιστημόνων», τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μεταξύ άλλων, στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται επιβολή προληπτικών ελέγχων σε σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα και ο προσωρινός περιορισμός, εν όλω ή εν μέρει, των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου. Τα μέτρα αυτά θα ενεργοποιηθούν αν θα κριθεί απαραίτητο ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

Ψυχραιμία συνιστούν οι Έλληνες λοιμωξιολόγοι

Στα άδυτα του Ινστιτούτου Παστέρ

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Στην Formula 1 θέλουν να κολλήσουν κορονοϊό
Στην Formula 1 θέλουν να κολλήσουν κορονοϊό
Μηχανήματα υποστήριξης αναπνοής από Mercedes
Μηχανήματα υποστήριξης αναπνοής από Mercedes
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Αρέσει σε %d bloggers: