3.6 εκατ. οι ωφελούμενοι από το κοινωνικό μέρισμα

3.6 εκατ. οι ωφελούμενοι από το κοινωνικό μέρισμα

3.6 εκατ. οι ωφελούμενοι από το κοινωνικό μέρισμα: Το κοινωνικό μέρισμα θα δώσει μικρή ανάσα σε 1.5 εκατομμύρια οικογένειες

Περίπου 1,5 εκατομμύρια οικογένειες και συνολικά 3,6 εκατ. άτομα θα ωφεληθούν φέτος από το διανεμόμενο κοινωνικό μέρισμα, το οποίο θα ανέλθει σε 710 εκατ. ευρώ.

Η υποβολή αιτήσεων έχει αρχίσει από το βράδυ της Παρασκευής, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.koinonikomerisma.gr στην οποία οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους κωδικό πρόσβασης στο TAXISnet.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, δήλωσε ότι το κοινωνικό μέρισμα δίνεται για δεύτερη χρονιά με πλήρη επίγνωση ότι «επιστρέφουμε χρήματα από το υπερπλεόνασμα στο τμήμα εκείνο του πληθυσμού που φτωχοποιήθηκε από την κρίση».

Η υπουργός τόνισε ότι είναι ένα μέτρο στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων, που στηρίζει και την κοινωνική συνοχή. «Παραλάβαμε το 2015 ένα κράτος διαλυμένο, με 3,9 εκατομμύρια συμπολίτες μας να βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού», τόνισε η κ. Φωτίου.

«Τώρα που οι δείκτες της ανεργίας πέφτουν και οι ρυθμοί ανάπτυξης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι θετικοί (2,2%), επανασχεδιάζουμε το κοινωνικό κράτος. Στόχος είναι να αρθούν οι μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και το σύνολο των πολιτών να μετέχει στη δίκαιη ανάπτυξη», υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Υποστήριξη πολιτών – Υποβολή ερωτημάτων

Για την υποστήριξη της εφαρμογής του κοινωνικού μερίσματος οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected].

Οι ερωτήσεις θα ομαδοποιούνται και οι απαντήσεις θα προστίθενται στην σελίδα των Συχνών Ερωτήσεων: https://www.koinonikomerisma.gr/Home/Info.

Τα τεχνικά προβλήματα θα επιλύονται το συντομότερο δυνατό, οπότε και οι πολίτες που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αίτησή τους θα πρέπει να δοκιμάσουν να την επανυποβάλλουν μετά από μερικές μέρες και εντός πάντα της σχετικής προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Άνοιξε η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

48 ερωτήσεις – απαντήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Εκεί που παγώνουν ακόμα και οι βλεφαρίδες
Εκεί που παγώνουν ακόμα και οι βλεφαρίδες
Τα πιο υγιεινά πρωινά του κόσμου
Τα πιο υγιεινά πρωινά του κόσμου
Χάος με το κοινωνικό μέρισμα
Χάος με το κοινωνικό μέρισμα
Μας είχε βρίσει και εμείς τον κάναμε σύμβουλο
Μας είχε βρίσει και εμείς τον κάναμε σύμβουλο
Αρέσει σε %d bloggers: