10 ναυάγια στην Ελλάδα που προκαλούν δέος

10 ναυάγια στην Ελλάδα που προκαλούν δέος!!!

10 ναυάγια στην Ελλάδα που προκαλούν δέος!!! Δείτε τα 10 ναυάγια στην Ελλάδα που προκαλούν δέος!!!

Η «τύχη» τους έμελε να καταλήξουν στο βυθό των ελληνικών θαλασσών και να αποτελέσουν κομμάτι της γοητείας του. Κάθονται σιωπηλά κι όμως έχουν να διηγηθούν πολλές και ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Οι ελληνικές θάλασσες είναι γεμάτες ναυάγια με πολλά από αυτά να έχουν συγκλονίσει και λόγω της απώλειας των ανθρώπινων ζωών, άλλα πάλι για το μέγεθος της καταστροφής.

Μέσα όμως στον γοητευτικό κόσμο του βυθού βρίσκονται τα κουφάρια πολλών και σπουδαίων πλοίων και αεροσκαφών, που έμελλε να καταλήξουν στη θάλασσα (κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση).

10Αεροσκάφος Piper, Μακρόνησος

top10-wrecks-dive-greece-001Κατέπεσε στην θάλασσα στις 2 Οκτωβρίου του 1988 μετά από απώλεια καυσίμων. Σχεδόν 28 χρόνια μετά την τραγωδία το αεροπλάνο παραμένει άθικτο στον βυθό…

9Βασίλισσα Όλγα, Λέρος

top10-wrecks-dive-greece-002Βυθίστηκε κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της Γλασκόβης μεταξύ 1936-38 και εξοπλίστηκε με γερμανικά πυροβόλα. Το όνομά του το πήρε από τη βασίλισσα της Ελλάδας.

8Πανορμίτης, Κάλυμνος

top10-wrecks-dive-greece-003Βυθίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του από τη Λέρο στην Κάλυμνο, όταν συγκρούστηκε με βράχια. Το πλήρωμά του διασώθηκε από του ψαράδες των δυο νησιών.

7Κυρά Ελένη, Βραχονησίδα Πάτροκλος

top10-wrecks-dive-greece-004Το πλοίο βυθίστηκε στις 6 Ιανουαρίου του 1978 λόγω κακοκαιρίας. Το φορτηγό βρέθηκε στον βυθό της θάλασσας, μετά από προσπάθειες να αγκυροβολήσει στο νότιο υπήνεμο τμήμα της βραχονησίδας Πάτροκλος, στον Σαρωνικό Κόλπο και λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν προσέκρουσε με την αριστερή του πλευρά στα βράχια και βυθίστηκε. Όλοι οι επιβάτες κατάφεραν να βγουν στην στεριά σώοι.

6Πατρίς, Κέα

top10-wrecks-dive-greece-005Χάθηκε στο βυθό τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Ιουνίου 1927, μετά τον εμβολισμό του από το επιβατηγό ατμόπλοιο ΜΟΣΧΑΝΘΗ ΤΟΓΙΑ, λόγω λάθους ναυσιπλοΐας.

5Μαχητικό Beaufighter, Νάξος

top10-wrecks-dive-greece-006Ένα από τα πιο επιτυχημένα αεροσκάφη των Βρετανών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πόλεμου, το Bristol Beaufighter, που πέρασε στην ιστορία μεταξύ των Άγγλων στρατιωτών με το παρατσούκλι “Beau”. Στο βυθό υπάρχει μόνο το κουφάρι του, καθώς το πλήρωμα διασώθηκε από ψαράδες.

4Kaptan Ismail Hakki, Λακωνία

top10-wrecks-dive-greece-007Πλοίο 30 μέτρων που μετέφερε 578 τόνους σιδηρομετάλλευμα και ένα αυτοκίνητο εποχής. Το πλοίο, για αγνώστους λόγους μέχρι σήμερα, βυθίστηκε στις 30 Ιανουαρίου 1978, σχεδόν 100 μέτρα από την ακτή, σε βάθος 12 μέτρων.

3Κασσάνδρα, Βόρεια Εύβοια

top10-wrecks-dive-greece-008Το τελευταίο του ταξίδι ήταν στις 18 Φεβρουαρίου του 1973. Το μοιραίο βράδυ ο καπετάνιος είχε αφήσει τον έλεγχο του πλοίου στον βοηθό του για να δειπνήσει, όταν επέστρεψε μισή ώρα αργότερα το πλοίο κατευθύνονταν σε βραχονησίδα, μην μπορώντας να αντιστρέψει την πορεία. Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη και το πλοίο ναυάγησε…

2Περσέας, Κεφαλλονιά: 6 Δεκεμβρίου 1941

top10-wrecks-dive-greece-009Το βρετανικό υποβρύχιο PERSEUS περιπολεί στην επιφάνεια, νότια της Κεφαλλονιάς. Μία έκρηξη συγκλονίζει το υποβρύχιο και πριν το πλήρωμα προλάβει να συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε ο «Περσέας» πήρε κλίση και άρχισε να «μπάζει» νερά. Μέσα σε δευτερόλεπτα βυθίζεται παρασύροντας 60 αξιωματικούς και ναύτες. Σώθηκε μόλις ένας…

1Liberty, Ψέριμος

top10-wrecks-dive-greece-010Ένα από τα πολλά θρυλικά πλοία που έχουν ναυπηγηθεί στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου δίπλα στον κόλπο Βαθύ της Ψερίμου. Βυθίστηκε στις 26 Ιανουαρίου 1997, όταν ο πλοίαρχος έχασε τον έλεγχο.

 

Related Posts

Ο ΣΕΒ φουρνίζει πίτσα για τους χαμηλόμισθους
Ο ΣΕΒ φουρνίζει πίτσα για τους χαμηλόμισθους
Η απόφαση του ΣτΕ φέρνει νέο ασφαλιστικό
Η απόφαση του ΣτΕ φέρνει νέο ασφαλιστικό
Αλλάζουν όλα στις εισφορές των επαγγελματιών
Αλλάζουν όλα στις εισφορές των επαγγελματιών
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: