10 ναυάγια που προκαλούν δέος

10 ναυάγια που προκαλούν δέος!!!

10 ναυάγια που προκαλούν δέος: Δείτε τα 10 ναυάγια στις ελληνικές θάλασσες που προκαλούν δέος!!!

Η «τύχη» τους έμελε να καταλήξουν στο βυθό των ελληνικών θαλασσών και να αποτελέσουν κομμάτι της γοητείας του. Κάθονται σιωπηλά κι όμως έχουν να διηγηθούν πολλές και ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Οι ελληνικές θάλασσες είναι γεμάτες ναυάγια με πολλά από αυτά να έχουν συγκλονίσει και λόγω της απώλειας των ανθρώπινων ζωών, άλλα πάλι για το μέγεθος της καταστροφής.

Μέσα όμως στον γοητευτικό κόσμο του βυθού βρίσκονται τα κουφάρια πολλών και σπουδαίων πλοίων και αεροσκαφών, που έμελλε να καταλήξουν στη θάλασσα.

10. Αεροσκάφος Piper, Μακρόνησος
top10-wrecks-dive-greece-001
Κατέπεσε στην θάλασσα στις 2 Οκτωβρίου του 1988 μετά από απώλεια καυσίμων. Σχεδόν 28 χρόνια μετά την τραγωδία το αεροπλάνο παραμένει άθικτο στον βυθό…
9. Βασίλισσα Όλγα, Λέρος
top10-wrecks-dive-greece-002
Βυθίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του από τη Λέρο στην Κάλυμνο, όταν συγκρούστηκε με βράχια. Το πλήρωμά του διασώθηκε από του ψαράδες των δυο νησιών.
8. Πανορμίτης, Κάλυμνος
top10-wrecks-dive-greece-003
Βυθίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του από τη Λέρο στην Κάλυμνο, όταν συγκρούστηκε με βράχια. Το πλήρωμά του διασώθηκε από του ψαράδες των δυο νησιών.
7. Κυρά Ελένη, Βραχονησίδα Πάτροκλος
top10-wrecks-dive-greece-004
Το πλοίο βυθίστηκε στις 6 Ιανουαρίου του 1978 λόγω κακοκαιρίας. Το φορτηγό βρέθηκε στον βυθό της θάλασσας, μετά από προσπάθειες να αγκυροβολήσει στο νότιο υπήνεμο τμήμα της βραχονησίδας Πάτροκλος, στον Σαρωνικό Κόλπο και λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν προσέκρουσε με την αριστερή του πλευρά στα βράχια και βυθίστηκε. Όλοι οι επιβάτες κατάφεραν να βγουν στην στεριά σώοι.
6. Πατρίς, Κέα
top10-wrecks-dive-greece-005
Χάθηκε στο βυθό τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Ιουνίου 1927, μετά τον εμβολισμό του από το επιβατηγό ατμόπλοιο ΜΟΣΧΑΝΘΗ ΤΟΓΙΑ, λόγω λάθους ναυσιπλοΐας.
5. Μαχητικό Beaufighter, Νάξος
top10-wrecks-dive-greece-006
Ένα από τα πιο επιτυχημένα αεροσκάφη των Βρετανών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πόλεμου, το Bristol Beaufighter, που πέρασε στην ιστορία μεταξύ των Άγγλων στρατιωτών με το παρατσούκλι “Beau”. Στο βυθό υπάρχει μόνο το κουφάρι του, καθώς το πλήρωμα διασώθηκε από ψαράδες.
4. Kaptan Ismail Hakki, Λακωνία
top10-wrecks-dive-greece-007
Πλοίο 30 μέτρων που μετέφερε 578 τόνους σιδηρομετάλλευμα και ένα αυτοκίνητο εποχής. Το πλοίο, για αγνώστους λόγους μέχρι σήμερα, βυθίστηκε στις 30 Ιανουαρίου 1978, σχεδόν 100 μέτρα από την ακτή, σε βάθος 12 μέτρων.
3. Κασσάνδρα, Βόρεια Εύβοια
top10-wrecks-dive-greece-008
Το τελευταίο του ταξίδι ήταν στις 18 Φεβρουαρίου του 1973. Το μοιραίο βράδυ ο καπετάνιος είχε αφήσει τον έλεγχο του πλοίου στον βοηθό του για να δειπνήσει, όταν επέστρεψε μισή ώρα αργότερα το πλοίο κατευθύνονταν σε βραχονησίδα, μην μπορώντας να αντιστρέψει την πορεία. Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη και το πλοίο ναυάγησε…
2. Περσέας, Κεφαλλονιά: 6 Δεκεμβρίου 1941
top10-wrecks-dive-greece-009
Το βρετανικό υποβρύχιο PERSEUS περιπολεί στην επιφάνεια, νότια της Κεφαλλονιάς. Μία έκρηξη συγκλονίζει το υποβρύχιο και πριν το πλήρωμα προλάβει να συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε ο «Περσέας» πήρε κλίση και άρχισε να «μπάζει» νερά. Μέσα σε δευτερόλεπτα βυθίζεται παρασύροντας 60 αξιωματικούς και ναύτες. Σώθηκε μόλις ένας…
1. Liberty, Ψέριμος
top10-wrecks-dive-greece-010
Ένα από τα πολλά θρυλικά πλοία που έχουν ναυπηγηθεί στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου δίπλα στον κόλπο Βαθύ της Ψερίμου. Βυθίστηκε στις 26 Ιανουαρίου 1997, όταν ο πλοίαρχος έχασε τον έλεγχο.

Σε ψηφιακή αναπαράσταση το ναυάγιο του Τιτανικού

Advertisements

Related Posts

Τέλος η 13η σύνταξη
Τέλος η 13η σύνταξη
Υπηρεσίες με ένα κλικ για οδηγούς
Υπηρεσίες με ένα κλικ για οδηγούς
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: