Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε τα jean μας

Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε τα jean μας;

Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε τα jean μας; Ο διευθύνων σύμβουλος της Levi’s εξηγεί γιατί δεν πρέπει να πλένουμε τα jean μας!!!

Για όσους έχουν πειστεί πως η μπουγάδα των ρούχων είναι δυστυχώς ένα αναγκαίο κακό τα νέα είναι καλά. Τουλάχιστον για όσους συνεχίζουν να μην…βγάζουν από πάνω τους τα αγαπημένα τους jeans.

jeans-do-not-need-washing

Εάν δεν το έχετε ήδη μάθει, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Levi’s έχει ξεκαθαρίσει πως δεν χρειάζεται να πλένουμε τα jeans μας. Ποτέ. Το μόνο που χρειάζεται όταν λεκιάζει σε κάποιο σημείο, είναι να να αφαιρούμε τον λεκέ με μια οδοντόβουρτσα.

Όπως έχει πει ο κ. Chip Bergh μιλώντας στο Fortune είπε ότι “πρέπει να …αφυπνιστούν οι καταναλωτές και να καταλάβουν πως είναι λάθος να λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο, γιατί πολύ απλά δεν χρειάζεται με το που βγάζουμε ένα ρούχο να το πετάμε κατ’ ευθείαν το πλυντήριο. Ένα καλό ζευγάρι denim δεν χρειάζεται να πλένεται στο πλυντήριο παρά μόνο πολύ σπάνια”.

Μάλιστα τονίζει χαρακτηριστικά πως το πλύσιμο ενός Levi’s προκαλεί ζημιά στο ύφασμα και αποτελεί σπατάλη νερού!

no-washing-for-jeans

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι δεν είναι ο μόνος που υποστηρίζει πως τα jeans δεν χρειάζεται- ή δεν πρέπει- να πλένονται. Στο site της Denim διαβάζουμε: “…καλύτερα να περιμένετε έξι μήνες πριν το πλύνετε. Όσο περισσότερο το αφήσετε, τόσο καλύτερο θα φαίνεται…Ο λόγος είναι πως το λουλάκι θα έχει φθαρεί στα σημεία που δημιουργούνται ζάρες. Όπως αυτές που δημιουργούνται όταν καθόμαστε ή όταν βάζουμε το κινητό στην τσέπη μας. «Όλες αυτά τα μικρά πράγματα, θα κάνουν το jean σας να φαίνεται υπέροχο”.

levis-jeans-demin

Και συνεχίζει: “Όταν τελικά θα έρθει η “μεγάλη μέρα”, το λουλάκι θα έχει φθαρεί στα σημεία που έχουν δημιουργηθεί οι ζάρες και (με το πλύσιμο) θα αποκαλυφθούν οι αντιθέσεις που θα χαρίσουν στο jean το ωραίο φθαρμένο look. Εάν όμως πλύνετε το jean πιο νωρίς, το λουλάκι θα αποβληθεί ομοιόμορφα και έτσι…θα χαθεί η μαγεία”.

Και τέλος μια συμβουλή που δίνουν οι μεγάλες βιοτεχνίες jean: βάζετε το jean σας στην κατάψυξη κατά τη διάρκεια της νύχτας για να ξεφορτωθείτε τα βακτήρια ή αερίστε τα, αφήνοντας τα έξω στον ήλιο.

Κι όμως λοιπόν δεν πρέπει να πλένουμε τα jean μας

Δείτε στην συνέχεια και το σχετικό βίντεο…

Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε τα jean μας;

Σε 10 χρόνια δεν θα υπάρχουν μεγέθη

info: Ιndependent, Fortune
Φωτογραφία από Pexels από το Pixabay

Advertisements

Related Posts

Πως αλλάζουν οι άνθρωποι με το χρήμα
Πως αλλάζουν οι άνθρωποι με το χρήμα;
Έκανε επάγγελμα τις αισθησιακές φωτογραφίες
Έκανε επάγγελμα τις αισθησιακές φωτογραφίες
Ο καλλιτέχνης της δεκαετίας στη Βρετανία
Ο καλλιτέχνης της δεκαετίας στη Βρετανία
Το πιο επικίνδυνο μονοπάτι για ένα τσάι
Το πιο επικίνδυνο μονοπάτι για ένα τσάι!!!
Αρέσει σε %d bloggers: