Είναι ακριβό το Ford Focus ST-R;

Αν το νέο Ford Focus ST-R σας φαίνεται ακριβό, βλέποντας το βίντεο, ίσως και να αλλάξτε γνώμη… 

Μετά από το πρόσφατο θέμα, αναφορικά με το κόστος μιας Aston Martin Cygnet, αλλά και την απάντηση της βρετανικής φίρμας με ένα βίντεο που υποτίθεται πως δικαιολογεί την αρκετά τσουχτερή τιμή της μικρότερης Aston Martin, έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους και άλλα παρόμοια βίντεο.

Ford-Focus_ST-R_2012Ένα από αυτά αναφέρεται και στο Ford Focus ST-R και μέσα από το οποίο οι άνθρωποι της Ford προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί ένα Focus μπορεί να έχει τιμή στα 75.880 ευρώ.

Αν τώρα πιστεύετε ότι τα 75.880 ευρώ είναι πολλά για ένα Focus, τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά σε αυτό το βίντεο και όλα θα εξηγηθούν.

Aυτά που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι πως το Focus ST-R αποτελεί ουσιαστικά την αγωνιστική έκδοση του Focus ST, καθώς επίσης και το γεγονός ότι θα κυκλοφορήσει κυρίως στην Αμερική, ενώ είναι πολύ πιθανόν να το δούμε να τρέχει στα Πρωταθλήματα Grand-Am ST, στο World Challenge TC καθώς και στο Series Touring Car του Καναδά.

Εξωτερικά έχει παραμείνει ίδιο σε σχέση με το αυτοκίνητο παραγωγής, αν εξαιρέσουμε βέβαια, τα αυτοκόλλητα που μαρτυρούν κατά κάποιο τρόπο ότι πιθανόν να υπάρχουν κάποιες αλλαγές στην απόδοση του αγωνιστικού ST-R.

Το αγωνιστικό Focus ST-R έχει κατασκευαστεί ειδικά για πίστες από τη Ford Racing και ακολουθεί κατά γράμμα όλες τις αγωνιστικές προδιαγραφές των ΗΠΑ. Θα εφοδιάζεται με κινητήρα 2,0 λίτρων EcoBoost, με την ισχύ του να αποτελεί ακόμα τον άγνωστο παράγοντα X, την ίδια στιγμή που σημαντικές αναβαθμίσεις έχουν γίνει στα φρένα, στο σύστημα της ανάρτησης, ενώ έχει προστεθεί και το απαραίτητο roll cage.

Πολύ πιθανόν, το Ford Focus ST-R να τρέξει και σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και άλλες διοργανώσεις όπως για παράδειγμα σε αυτό των 24ωρών στο Nurburgring

[dcs_ngg gid=”403″ width=”95″ height=”95″ count=”21″ bcolor=”#111111″ margin=”0px 0px 0px 0px”]

Στην συνέχεια και το βίντεο…

[dcs_img width=”300″ height=”135″ thumb=”true” icon=”play” framed=”black” desc=”Ford Focus ST-R” lightbox=”true” title=”Ford Focus ST-R” url=”http://www.youtube.com/watch?v=-nZgAG3v0XU&feature=player_embedded”]https://www.cretadrive.gr/wp-content/uploads/2011/01/video-player.jpg[/dcs_img]

Advertisements

Related Posts

Μειώνεται η παραγωγή αυτοκινήτων
Μειώνεται η παραγωγή αυτοκινήτων
Λατρεύουμε Mustang του 1967 και σε Lego
Λατρεύουμε Mustang του 1967 και σε Lego
Κόβουν αυτοκινητοβιομηχανίες που υποστηρίζουν Τραμπ
Κόβουν αυτοκινητοβιομηχανίες που υποστηρίζουν Τραμπ
Ford vs Ferrari με τους Ματ Ντέιμον και Κρίστιαν Μπέιλ
Ford vs Ferrari με τους Ματ Ντέιμον και Κρίστιαν Μπέιλ
Αρέσει σε %d bloggers: