Η ταχύτερη έκδοση του Fiesta με 180 ίππους…

ford_fiesta_st

Η τελευταία γενιά του Ford Fiesta, δεν έχει γίνει άδικα μια από της best seller προτάσεις της αγοράς του αυτοκινήτου. Ωστόσο, από τις εκδόσεις του Fiesta λείπει μια πραγματικά γρήγορη έκδοση η οποία θα ικανοποιούσε όσους δεν μπορούν να αρκεστούν απλά στα 120 άλογα του 1600άρη ατμοσφαιρικού κινητήρα, αλλά ζητάνε κάτι παραπάνω. Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο μια τέτοια έκδοση φαίνεται να έχει πάρει το πράσινο φως και να βρίσκεται στα σκαριά, λίγο πριν βγει στην γραμμή της παραγωγής και στην άσφαλτο. Ωστόσο, έχουν ήδη κυκλοφορήσει οι φωτογραφίες του πιο γρήγορου Fiesta, το οποίο θα φέρει τον κωδικό ST.

Η πρώτη εντύπωση που σχηματίζουμε είναι ασφαλώς ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι όντως πολύ δυνατό και γρήγορο, κάτι που μαρτυρά και η αγριάδα της όψης του νέου Ford Fiesta ST. Αμάξωμα χαμηλωμένο, μεγαλύτερες ζάντες, νέοι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, αεροδυναμικά βοηθήματα και μαρσπιέ, διπλή εξάτμιση και διαχύτης πίσω, είναι ορισμένα από τα στοιχεία που συνθέτουν την άγρια αλλά εντυπωσιακή εμφάνιση του νέου όπλου της Ford. ford_fiesta_stΌσο αναφορά την μηχανική βελτίωση του, πληροφορίες λένε ότι ο ecoboost κινητήρας χωρητικότητας 1,6 λίτρων φοράει turbo και εκτινάσσει την απόδοση του στους 180 ίππους. Με δεδομένο και το ήδη χαμηλό συνολικό βάρος του Fiesta, η αύξηση της ιπποδύναμης του έχει ως αποτέλεσμα οι επιδόσεις να πιάσουν κόκκινα, με την τελική να ανεβαίνει στα 225km/h και το 0-100 να έρχεται σε χρόνους μικρότερους από 7 δευτερόλεπτα. Η κίνηση θα μεταδίδεται φυσικά στον εμπρός άξονα, ενώ θα υπάρχουν δυο επιλογές στο κιβώτιο. Χειροκίνητο έξι σχέσεων ή εναλλακτικά το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Powershift, το οποίο μάλιστα θα συνοδεύεται από paddles πίσω από το τιμόνι, διευκολύνοντας το ακόμα περισσότερο το «παιχνίδι» του Fiesta ST με την άσφαλτο όχι των δημόσιων δρόμων, αλλά κάποιας πίστας ίσως.

Πριν να το δούμε σε κάποιο δρόμο, θα το συναντήσουμε σίγουρα σε κάποιο «σαλόνι», με πιθανότερη την πρώτη εμφάνιση του να γίνεται στην επόμενη έκθεση της Γενεύης, ενώ μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 θα αρχίσει να κυκλοφορεί και στους δρόμους. Εκεί βέβαια θα το περιμένουν τα εξίσου δυνατά Opel Corsa OPC, Abarth Grande Punto, αλλά και το μόλις ντεμπουταρισμένο VW Polo GTi, δύσκολοι καιροί και ακόμα πιο δύσκολη η επιλογή…

Related Posts

Λατρεύουμε Mustang του 1967 και σε Lego
Λατρεύουμε Mustang του 1967 και σε Lego
Η Ford θα καταργήσει 7.000 θέσεις εργασίας
Η Ford θα καταργήσει 7.000 θέσεις εργασίας
Καροτσάκι supermarket από Ford
Καροτσάκι supermarket από Ford
Αυξανόμενη η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Αυξανόμενη η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Αρέσει σε %d bloggers: