Πρωτάθλημα Νέων της FIA, το FIA Junior WRC 2013 ή αλλιώς το WRC Academy, με 6 γύρους και Ακρόπολις…

Το Πρωτάθλημα Νέων της FIA (FIA Junior WRC 2013), το νέο όνομα του πετυχημένου θεσμού WRC Academy, θα ξεκινήσει τη νέα χρονιά από το Ράλι Πορτογαλίας, στις 12-14 Απριλίου, όπως επιβεβαίωσε η Αρχή που διέπει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Οι έξι γύροι της κατηγορίας περιλαμβάνουν στη συνέχεια το Ράλι Ακρόπολις (31η Μαίου -3 Ιουνίου),το Ράλι Φινλανδίας (2-4 Αυγούστου), το Ράλι Γερμανίας (23-25 Αυγούστου), το Ράλι Γαλλίας (4-6 Οκτωβρίου) και το Ράλι Ισπανίας (25-27 Οκτωβρίου) όπως ακριβώς και στο πρόγραμμα του 2012 WRC Academy, με ασφάλτινους και χωμάτινους αγώνες.

FIA Junior WRC 2013

Η διοργάνωση του WRC Junior, τονίζει: «Το ημερολόγιο προσφέρει ένα συναρπαστικό μείγμα των επιφανειών, με τους οδηγούς να ξεκινούν σε χώμα -αρχής γενομένης από την Πορτογαλία, την Ελλάδα και τη Φινλανδία, πριν από τη μετάβαση στην άσφαλτο στη Γερμανία και τη Γαλλία, ενώ μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις για το ημερολόγιο θα είναι το φινάλε του Junior WRC στο Rally de Espana. Αυτή είναι μια μικτή επιφάνεια η οποία θα απαιτεί αυξημένες ικανότητες οδήγησης. Οι οδηγοί θα μετρήσουν τα πέντε καλύτερα αποτελέσματα τους. Θα υπάρξει ξεχωριστή κατάταξη για τους συνοδηγούς, καθώς και Κύπελλο Εθνών».

Advertisements

Related Posts

Παγκόσμιος Πρωταθλητής WRC 2018 ο Οζιέ
Παγκόσμιος Πρωταθλητής WRC 2018 ο Οζιέ
Όλο το αγωνιστικό τριήμερο Formula 1 στην ΕΡΤ
Όλο το αγωνιστικό τριήμερο Formula 1 στην ΕΡΤ
Δέκα χρόνια χωρίς Κόλιν ΜακΡέι και η Ford θυμάται…
Αντίστροφη μέτρηση για Ράλι Ακρόπολις…
Αρέσει σε %d bloggers: