Πολ Κρούγκμαν για Μέρκελ και Σόιμπλε

Φαντάζομαι ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι ηλίθιοι Μέρκελ και Σόιμπλε λέει ο νομπελίστας οικονομολόγος Κρούγκμαν…

Κάνοντας λόγο για “bullying” εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων και χαρακτηρίζοντας τους “ηλίθιους” που δεν κατανοούν ούτε τα βασικά, ο νομπελίστας οικονομολόγος είχε χτυπήσει ξανά με ένα ακόμα δεικτικό άρθρο του στους New York Times, στο οποίο δίνει τον λατινικό τίτλο “Atenae delenda est”, που αποδίδεται ως “η Αθήνα πρέπει να καταστραφεί”.

“OK, αυτό είναι εκπληκτικό και όχι με καλό τρόπο” ξεκινούσε το άρθρο του, εκφράζοντας εξαρχής τη θέση του για όσα διεξήχθησαν την περασμένη Δευτέρα και στην συνέχεια έδινε την δική του ανάγνωση των δεδομένων.

“Δεν υπήρχε καμία περίπτωση ο Τσίπρας να μπορέσει να υπογράψει τέτοια δήλωση, η οποία σε κάνει να αναρωτιέσαι τι νομίζουν ότι κάνουν οι υπουργοί στο Eurogroup”, είχε γράφει ο οικονομολόγος και ενώ συνεχίζοντας είχε αναφέρει ότι:

“Φαντάζομαι ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι ηλίθιοι, που δεν κατανοούν ότι η Ελλάδα του 2015 δεν είναι η Ιρλανδία του 2010 και αυτού του είδους το «bullying» δεν θα πιάσει”.

“Εναλλακτικά, και υποθέτω και πιο πιθανόν, αποφάσισαν να σπρώξουν την Ελλάδα στον γκρεμό. Αντί να της δώσουν έδαφος, προτιμούν να δουν την Ελλάδα να εξαναγκάζεται σε χρεοκοπία και πιθανότατα έξω από το ευρώ, ώστε τα επικείμενα οικονομικά συντρίμμια να είναι ένα μάθημα σε οποιονδήποτε άλλο σκέφτεται παρόμοια. Αυτό είναι, δηλαδή, η επιβολή του οικονομικού προγράμματος που ήθελε να επιβάλει η Γαλλία στην Γερμανία μετά τον Α” Παγκόσμιο Πόλεμο”, εξηγούσε τον τρόπο σκέψης του ο Κρούγκμαν.

“Σε κάθε περίπτωση, η έλλειψη σοφίας, είναι εντυπωσιακή και τρομακτική”, ανέφερε κλείνοντας το σχετικό του blog.

Με λίγα λόγια, η Ελλάδα αρνείται να συμμορφωθεί στο επιβαλλόμενο πρόγραμμα της Ευρώπης, κατά συνέπεια πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά… σενάριο που μάλλον αποκτά περισσότερο υπόσταση μετά και από την νέα άρνηση της Γερμανίας ακόμα και στην νέα πρόταση της Ελλάδας που εμπεριέχει πολλά σημεία “έντιμου συμβιβασμού”

Δείτε το blog του Paul Krugman στους New York Times

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Σεξ χωρίς προφυλακτικό οι έφηβοι στην Ελλάδα
Σεξ χωρίς προφυλακτικό οι έφηβοι στην Ελλάδα
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Και η Cosmote στο παιχνίδι του streaming
Και η Cosmote στο παιχνίδι του streaming
Αρέσει σε %d bloggers: