Αναπόφευκτα τα νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις

Έλλειψη ρευστότητας, παράλογες εισφορές ΟΑΕΕ και υπέρ – φορολόγηση κλείνουν την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα…

Τον κίνδυνο να αυξηθούν τα λουκέτα στην αγορά αν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν ικανοποιήσουν την επιτακτική ανάγκη των επιχειρήσεων για κεφάλαια που θα χρηματοδοτήσουν νέες επενδύσεις αλλά και για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών.

Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της Βουλής και επικεφαλής της Ομάδας Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη.

Τόνισε επίσης την αδυναμία χιλιάδων ασφαλισμένων να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς τον ΟΑΕΕ, γεγονός που τους αφήνει εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ταυτόχρονα απειλεί την ίδια τη βιωσιμότητα του Ταμείου, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ανέλυσε την οικονομική κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, τονίζοντας πως συνθέτουν ένα «εκρηκτικό μείγμα» για την πραγματική οικονομία η υψηλή φορολογία, τα επώδυνα πρόστιμα και η έλλειψη ρευστότητας.

Ο κ. Δραγασάκης συμφώνησε ότι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα των επιχειρήσεων αποτελεί η έλλειψη ρευστού, επισημαίνοντας την υποχρέωση που έχουν οι τράπεζες να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αναζωογόνηση της επιχειρηματικότητας και τη στήριξη χιλιάδων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Υπογράμμισε επίσης ότι η υψηλή φορολογία και τα δυσανάλογα φόρο – πρόστιμα πρέπει να εκλογικευθούν και να είναι ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα πολιτών και επιχειρήσεων.

Ανέφερε δε,, σύμφωνα με το real.gr, πως αποτελεί και εκπεφρασμένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση του ΕΕΑ για την ανάγκη νέας ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον ΟΑΕΕ, η οποία θα προβλέπει πολλές δόσεις, ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη.

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Τα αναψυκτικά διαίτης παχαίνουν
Τα αναψυκτικά διαίτης παχαίνουν!!!
Τι παίζει με την παραοικονομία στην Ελλάδα
Τι παίζει με την παραοικονομία στην Ελλάδα;
7 τρόφιμα που σαμποτάρουν τις δίαιτες
7 τρόφιμα που σαμποτάρουν τις δίαιτες
Φρούτα και λαχανικά που μας παχαίνουν
Φρούτα και λαχανικά που μας παχαίνουν
Αρέσει σε %d bloggers: