Όλα έτοιμα για την εκκίνηση του ΕΚΟ RACING 100 Rally Κρήτης, φουλ-άρουμε και πάμε για το… Gooo!!!

Σαββατοκύριακο γεμάτο θέαμα και συγκινήσεις που αναμένεται να γεμίσουν τα… “ντεπόζιτα” των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Κρήτης για πολύ καιρό μιας και οι ευκαιρίες λόγω της κρίσης είναι σχετικά πιο περιορισμένες ποσοτικά αλλά πιο… γεμάτες σε ποιότητα!!!

Η διεξαγωγή του 37ου Ράλι Κρήτης με μεγάλο χορηγό την EKO racing 100 αποτελεί μια τέτοια καλή ευκαιρία λοιπόν.

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν 26 πληρώματα και όλα τα βλέμματα θα στραφούν στην Super Ειδική, που θα γίνει το Σάββατο από 17:00 έως 19:00 στην Παραλιακή Λεωφόρο του Ηρακλείου!

Θα χρησιμοποιηθεί η διαδρομή από το κυκλικό της οδού Γιαμαλάκη μέχρι λίγο μετά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Λίγο αργότερα στην Πλατεία Ελευθερίας ο γνωστός από τον μηχανοκίνητο χώρο Στράτος Φωτεινέλλης θα παρουσιάσει όλα τα πληρώματα αποσπώντας τους παράλληλα και την πρώτη γεύση από το φετινό Ράλι Κρήτης μετά την super ειδική…

Να θυμίσουμε ότι το ΕΚΟ RACING 100 Rally Κρήτης 2015 διοργανώνει ο ΑΟΚ με την ΦΙΜΑ υπό την αιγίδα της ΟΜΑΕ ενώ συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου και ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ.

Ο αγώνας προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο Rally και είναι ο 3ος αγώνας του κυπέλλου ασφάλτου.

Σ’ αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι η ΕΚΟ, που διαχρονικά στηρίζει το motorsport στην Ελλάδα, θα είναι ο μεγάλος χορηγός του αγώνα, δίνοντας του, μάλιστα, το όνομα της νέας, βελτιωμένης φόρμουλας βενζίνης 100 οκτανίων. Έτσι το 37ο Ράλι Κρήτης μετονομάζεται σε ΕΚΟ RACING 100 Rally Κρήτης 2015 και αποτελεί τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ράλι Ασφάλτου.

Στον αγώνα θα συμμετέχουν τα καλύτερα «ασφάλτινα» πληρώματα από όλη την Ελλάδα που θα «κοντραριστούν» με τους τοπικούς οδηγούς σε 7 συνολικά ειδικές διαδρομές.

Στην συνέχεια ακολουθούν χαιρετισμοί από κεντρικούς φορείς της Κρήτης και του Ηρακλείου ειδικότερα…

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη stavros-arnaoytakis“Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στο Ηράκλειο το 37ο Ράλι Κρήτης για το 2015. Πρόκειται για μια διοργάνωση σταθμό στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς για πρώτη φορά θα διεξαχθεί η ειδική διαδρομή μέσα στο Ηράκλειο. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες από την πλευρά των οδηγών καθώς οι αθλητές πέρα από τον έλεγχο της δικής τους δύναμης οφείλουν να ελέγξουν και να εστιάζουν συνεχώς στον έλεγχο των οχημάτων τους. Ως Περιφέρεια Κρήτης χαιρετίζουμε τη διοργάνωση και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες. Συγχαίρουμε παράλληλα τους διοργανωτές για την άριστη προετοιμασία των αγώνων”.

giorgos-vourexakis-dopafmahΧαιρετισμός Προέδρου ΔΟΠΑΦΜΑΗ, κ Γιώργου Βουρεξάκη “Το Τμήμα Αθλητισμού του Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. ως διάδοχο σχήμα του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Ηρακλείου και τα στελέχη του είναι επιφορτισμένα με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που προάγουν τον αθλητισμό και προβάλουν την πόλη μας. Το Αθλητικό Καλαντάρι περιλαμβάνει κι εφέτος το Rally Κρήτης. Ένας ιδιαίτερος αγώνας για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις και έχει καταξιωθεί στο πέρασμα του χρόνου. Η φετινή προσθήκη της ειδικής διαδρομής μέσα στο Ηράκλειο για πρώτη φορά τον κάνει ακόμη πιο συναρπαστικό. Ευχόμενοι καλή επιτυχία σε όλους, δηλώνουμε βέβαιοι για την επιτυχία του”.

Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Ηρακλείου, κ. Κωνσταντίνου Βαρδαβά konstantinos-vardavas“Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε για άλλη μια χρονιά το Rally Κρήτης στην πόλη μας. Το φετινό 37ο Ράλλυ Κρήτης είναι ξεχωριστό σε σχέση με τα προηγούμενα, καθώς η πρώτη ειδική του διαδρομή θα διεξαχθεί εντός της πόλης μας και πιο συγκεκριμένα στην παραλιακή λεωφόρο, δίπλα στην θάλασσα και μέσα στον αστικό της ιστό. Δίνεται έτσι η δυνατότητα σε περισσότερους λάτρεις του αθλήματος να παρακολουθήσουν μια από τις ειδικές του διαδρομές αλλά και σε όλους τους Ηρακλειώτες και επισκέπτες της πόλης να ζήσουν στους ρυθμούς ενός αγώνα που αποτελεί γιορτή για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο Δήμος Ηρακλείου σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης παραμένει συνεπής στην προσπάθεια διάδοσης του αθλητισμού αλλά και στήριξης μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Ευχαριστούμε τον Α.Ο.Κ. – ΦΙ.Μ.Α. για την συνεργασία καθώς και το Τμήμα Τροχαίας της ΕΛ.ΑΣ. για την πολύτιμη βοήθεια του. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλα τα πληρώματα των αυτοκινήτων και καλή διαμονή σε όσους ταξίδεψαν στο Ηράκλειο για να λάβουν μέρος στον αγώνα”.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχουν και οι δηλώσεις του κ. Στράτου Φωτεινέλλη, οδηγού αγώνων και παρουσιαστή εκπομπών αυτοκινήτου και αγώνων, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:

stratos-foteinelis“Η ιδέα μιας ειδικής διαδρομής μέσα σε πόλη, είναι καταπληκτική, αρκεί η ειδική διαδρομή αυτή, να γίνεται με απόλυτη ασφάλεια. Είναι σίγουρο ότι μπορεί να βοηθήσει και να προβάλει το motosport καθώς επίσης να γίνει και φορέας τουριστικής προβολής, όχι μόνο της συγκεκριμένης πόλης αλλά και όλου του νομού. Σε μία εποχή που όλοι αποζητούμε την ανάπτυξη, είναι βέβαιο ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, παράλληλα και με άλλες τουριστικές εκδηλώσεις, μπορεί κάλλιστα να παράγει θετικό έργο στην οικονομία ( ας μην ξεχνάμε πόσα ξενοδοχεία, εστιατόρια αλλά και άλλα καταστήματα που ασχολούνται με ανάλογα αντικείμενα γύρω από τον τουρισμό, θα έχουν θετικό οικονομικό πρόσημο αλλά και ας μην ξεχνάμε ότι πολύ μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, φιλοξενούν μες στους δρόμους τους, αγώνες ταχύτητας όπως F1, WTCC, DTM και άλλα). Όσο για τη νεολαία, είναι ένα μεγάλο σχολείο ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, γιατί περνάει το μήνυμα ότι οι κόντρες γίνονται μέσα σε πίστες και όχι στους επικίνδυνους ελληνικούς δρόμους. Επειδή έχω ζήσει πάρα πολλές φορές, άπειρες συγκινήσεις οδηγώντας σε rally της Κρήτης, θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τους θεατές που παρακολουθούν αγώνες rally σ΄ αυτό το νησί αλλά και να εκφράσω το σεβασμό μου σε πάρα πολλούς Κρήτες οδηγούς, οι οποίοι είναι σχεδόν ανίκητοι στους αγώνες του νησιού τους αλλά και παράλληλα διακρίνονται όταν συμμετέχουν σε όλα τα είδη των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων. Είμαι ευτυχής, που για άλλη μια φορά, θα βρεθώ στο νησί”.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε την σελίδα του αγώνα στο www.rallycrete.gr και στο www.proactionracing.com αλλά και στο facebook στο Α.Ο.ΚΡΗΤΗΣ – A.O.KRITIS και Proaction Motorsport Events

Δείτε όμως και το σχετικό: Φουλ-άρουμε με… EKO Racing 100 Rally Κρήτης!!!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Σε ρυθμούς Ράλι Κρήτης το Ηράκλειο
Σε ρυθμούς Ράλι Κρήτης το Ηράκλειο
80 Best Rally Photos
Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Ράλι Κρήτης
Σε ρυθμούς DRIFT και MDC το Λιμάνι Ηρακλείου!!!
Αρέσει σε %d bloggers: