Την επόμενη εβδομάδα η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Την επόμενη εβδομάδα η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο CNBC

Την επόμενη εβδομάδα τοποθετούν, τώρα, ανώτατες κυβερνητικές πηγές την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μετά το «παιχνίδι καθυστερήσεων» που έχει στηθεί τα τελευταία 24ωρα.

«Η ελληνική κυβέρνηση μοιάζει έτοιμη να επιστρέψει στις αγορές για δανεισμό μέχρι την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ανώτατη κυβερνητική πηγή, μιλώντας στο πρακτορείο CNBC.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα είναι η πρώτη μετά το 2014 και θα σηματοδοτήσει την αποτελεσματικότητα των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει η χώρα, στο πλαίσιο του οικονομικού προγράμματος που ακολουθεί.

«Η επάνοδος της χώρας στις αγορές είναι πιο πιθανή την επόμενη εβδομάδα, καθώς η Αθήνα φαίνεται πως προτιμά να περιμένει τη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την ερχόμενη Πέμπτη, αλλά και την ετυμηγορία του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor’s για την πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας την Παρασκευή», εξηγεί η κυβερνητική πηγή.

Σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ, δεν αποτελεί μυστικό ότι η «γνωμάτευση» των εμπειρογνωμόνων του Ταμείου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έχει βαρύνουσα σημασία για τις κινήσεις της Αθήνας.

Όσον αφορά, δε, τον S&P, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι οι επενδυτές λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τις αξιολογήσεις των οίκων.

Στελέχη του οίκου S&P έχουν επιβεβαιώσει στο CNBC ότι την Παρασκευή θα υπάρχουν εξελίξεις αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα, ωστόσο για λόγους αρχής – και νομιμότητας – δεν μπορούν να αποκαλύψουν εάν θα υπάρξει αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Μια ακόμα απάτη του Μητσοτάκη
Μια ακόμα απάτη του Μητσοτάκη
Χαρίζουν εκατομμύρια στα μεγάλα κανάλια
Χαρίζουν εκατομμύρια στα μεγάλα κανάλια
Ξεκίνησαν τα μαθήματα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης
Ξεκίνησαν τα μαθήματα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης
Τσουνάμι οι απολύσεις τον Μάρτιο
Τσουνάμι οι απολύσεις τον Μάρτιο
Αρέσει σε %d bloggers: