Ο καθηγητής δεν ήξερε μαθηματικά… αλλά γράφει έκθεση για το οικονομικό κλίμα της Ελλάδας!!!

Απίστευτο… ο καθηγητής έκανε λάθος δισεκατομμυρίων και μετά βγήκε στο ΣΚΑΙ να το παρουσιάσει… Μπα τυχαίο θα ήταν πάλι…

«Πρόκειται για λάθος», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, για το ύψος των τόκων που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» στην οποία μίλησε ο ΥΠΟΙΚ, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής οδηγήθηκε σε λανθασμένες εκτιμήσεις, αξιοποιώντας στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρήματος που είχαν μεταβιβαστεί στη Βουλή το 2014.

Έτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα, εκτινάσσει τους τόκους στα 84,3 δισ. ευρώ την χρονική περίοδο 2021-2026.

Σημειώνεται ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής κατέληξε στο… συμπέρασμα ότι η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει, υπολογίζοντας λανθασμένα το ύψος των τόκων που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα από το 2020 μέχρι και το 2026.

Μόνο για τις χρονιές 2020 και 2021, σύμφωνα με τους οικονομολόγους της Βουλής, οι υποχρεώσεις για τόκους ανέρχονται σε 17,5 δισ. ευρώ, την ώρα που το ψηφισμένο Μεσοπρόθεσμο 2018-2021 προβλέπει δαπάνες 11,8 δισ. ευρώ για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους!

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα στοιχεία που χρησιμοποίησαν στη μεθοδολογία τους οι οικονομολόγοι της Βουλής υπό τον κ. Λιαργκόβα δεν ήταν τα επίκαιρα, αλλά αυτά που είχε αποστείλει ο ΟΔΔΗΧ το Μάρτιο του 2014, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Μαρίας Γιαννακάκη, τότε βουλευτή της ΔΗΜΑΡ.

Δείτε όμως και το σχετικό: H Eλλάδα φαίνεται να βγαίνει από την κρίση

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Αυξάνεται η αισιοδοξία των πολιτών
Αυξάνεται η αισιοδοξία των πολιτών
Οι φόροι μας πιάνουν τόπο
Οι φόροι μας πιάνουν τόπο;
Ηλεκτρονικά και οι μεταβιβάσεις ακινήτων
Ηλεκτρονικά και οι μεταβιβάσεις ακινήτων
7.000 περιοχές με νέες αντικειμενικές αξίες
7.000 περιοχές με νέες αντικειμενικές αξίες
Αρέσει σε %d bloggers: