Μόνο ένα κούρεμα χρέους θα σώσει την Ευρωζώνη!!!

Μόνο ένα κούρεμα του χρέους θα μπορέσει να σώσει την Ευρωζώνη γράφει η γερμανική Welt!!!

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδρίαση την προηγούμενη εβδομάδα για μια ενδεχόμενη έξοδο από τη χαλαρή της νομισματική πολιτική.

Ωστόσο, ορισμένα κράτη δεν μπορούν να αντέξουν καθόλου υψηλότερα επιτόκια. Ως εκ τούτου οι οικονομολόγοι προτείνουν έναν εντελώς νέο δρόμο.

Η οικονομία στην Ευρωζώνη μπορεί να μην θεωρεί αναγκαία καμία περαιτέρω νομισματική αφοσίωση, επειδή τα πάει καλά και επίσης ο πληθωρισμός κινείται προς την κατεύθυνση του στόχου του 2%.

Ωστόσο, ορισμένα κράτη δεν μπορούν να αντέξουν υψηλότερα επιτόκια λόγω των μεγάλων παλιών τους χρεών. Πράγμα που σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι κεντρικοί τραπεζίτες θα πρέπει να το λάβουν υπόψη τους.

Αυτό αποδεικνύει μια έρευνα του Ινστιτούτου της γερμανικής Οικονομίας (Institut der deutschen Wirtschaft, IW) με έδρα την Κολονία, το οποίο εξέτασε τη δυνατότητα εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους σε χώρες που διέρχονται κρίση, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Ο ειδικός του IW Jürgen Matthes ανέλυσε ως προς αυτό σε τρία σενάρια, υπό ποιες προϋποθέσεις τα κράτη θα μπορέσουν στοχευμένα να μειώσουν τις υποχρεώσεις τους, πόσο διάστημα θα χρειαστούν για κάτι τέτοιο και ποια μεταρρυθμιστικά βήματα είναι αναγκαία για το σκοπό αυτό.

info: Welt και ΑΠΕ-ΜΠΕ

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Το Facebook ξέρει πότε έκανες σεξ
Το Facebook ξέρει πότε έκανες σεξ
Οι Δημοκρατικοί θέλουν να διαλύσουν το Facebook
Οι Δημοκρατικοί θέλουν να διαλύσουν το Facebook
Πως κυνηγά τα fake προφίλ το Facebook
Πως κυνηγά τα fake προφίλ το Facebook;
Κατάθλιψη στα κορίτσια λόγω Facebook
Κατάθλιψη στα κορίτσια λόγω Facebook
Αρέσει σε %d bloggers: