Η Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο: Η Ελλάδα κωπηλατεί κόντρα στο ρεύμα και έχει ξεπεράσει τον μέσο όρο ανάπτυξης της Ευρώπης

Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία σημείωσε ότι η Ελλάδα πέρασε πολύ δραματικές στιγμές στα χρόνια της κρίσης και ότι θα έπρεπε να είχε μειωθεί από τότε το χρέος της.

«Αυτή την στιγμή καταγράφονται πρωτογενή πλεονάσματα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν οι τόκοι των δανείων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης τόνισε ότι το επιτόκιο 3,65% με το οποίο η Ελλάδα δανείστηκε στις διεθνείς αγορές ομολόγων είναι σημαντικό, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τον μέσο όρο ανάπτυξης της Ευρώπης, ωστόσο αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια ο Άνχελ Γκουρία σημείωσε ότι είναι σε υψηλά επίπεδα.

«Η Ελλάδα είναι μια μικρή ανοιχτή οικονομία η οποία επηρεάζεται απ’ όσα συμβαίνουν στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Κωπηλατείτε ενάντια στο ρεύμα, ωστόσο η Ελλάδα πηγαίνει καλύτερα», κατέληξε ο Άνχελ Γκουρία.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η γραφειοκρατία, ωστόσο επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες για την απλοποίηση της ίδρυσης των επιχειρήσεων και τις στρατηγικές επενδύσεις, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί η απονομή της δικαιοσύνης.

ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Related Posts

Σε πύρινο κλοιό η χώρα
Σε πύρινο κλοιό η χώρα
6 ελληνικά νησιά στους μυστικούς παραδείσους
6 ελληνικά νησιά στους μυστικούς παραδείσους
Οι δεξιότητες που αναζητούν οι εταιρείες
Οι δεξιότητες που αναζητούν οι εταιρείες
Η μάστιγα των videogames - social media
Η μάστιγα των videogames – social media
Αρέσει σε %d bloggers: