Εντυπωσιακή η πρόοδος της Ελλάδας

Εντυπωσιακή η πρόοδος της Ελλάδας

Εντυπωσιακή η πρόοδος της Ελλάδας: Εντυπωσιασμένη από την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα δήλωσε η Λαγκάρντ στην πρεμιέρα της στην ΕΚΤ

Εντυπωσιασμένη από την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα τόσο στη δημοσιονομική της θέση, όσο και στο μέτωπο της ανάπτυξης, εμφανίστηκε η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ. Μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, στην οποία προήδρευσε για πρώτη φορά, η Λαγκάρντ εμφανίστηκε διατεθειμένη να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές, προαναγγέλλοντας την εκπόνηση ενός νέου στρατηγικού σχεδίου.

Κριστίν Λαγκάρντ: Εντυπωσιακή η πρόοδος της Ελλάδας

Οι στόχοι της ΕΚΤ και η στρατηγική αναθεώρηση, τι σχολιάζει για την Ελλάδα στην πρώτη επίσημη εμφάνιση της ως νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας;

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι γνωρίζει τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα επισταμένως από την προηγούμενη της θητεία στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ανάκαμψη που εμφανίζει η ελληνική οικονομία, συμπληρώνοντας ότι είναι αρκετά εντυπωσιακά τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί, τόσο στο πρωτογενές πλεόνασμα όσο και στους ρυθμούς ανάπτυξης.

Ωστόσο, για την συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, επανέλαβε την πάγια θέση της ΕΚΤ, σημειώνοντας ότι υπάρχουν κανόνες οι οποίοι συνδέονται με την επιλεξιμότητα των τίτλων και οι οποίοι θα πρέπει να τηρηθούν.

«Όταν τα ελληνικά ομόλογα καταστούν επιλέξιμα, τότε θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα αγοράς τίτλων της ΕΚΤ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι νέοι στόχοι της ΕΚΤ και η στρατηγική αναθεώρηση

“Θα έχω το δικό μου στυλ. Μην υπερ-ερμηνεύετε ούτε να κάνετε δεύτερες σκέψεις, θα είμαι ο εαυτός μου και γι αυτό πιθανόν τα πράγματα θα είναι διαφορετικά”.

Η πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πλέον στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έδωσε το στίγμα προθέσεων της πολιτικής που θα ακολουθήσει στην πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και στην πρώτη συνέντευξη Τύπου στην Φρανκφούρτη.

Μετά από 16 χρόνια έφθασε ο καιρός για ένα νέο στρατηγικό σχέδιο. Αυτό περιλαμβάνει την αντιμετώπιση της μεγάλης πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής που αφορά τον κάθε ένα από εμάς καθώς και τις ανισότητες που αυξάνονται στις οικονομίες μας.

Ούτε οπαδός της αυστηρής νομισματικής ορθότητας, ούτε και της χαλαρής

Επιδιώκοντας να ξεκαθαρίσει αν πρόσκειται στους οπαδούς της λεγόμενης αυστηρής νομισματικής ορθότητας (γεράκια) ή στο αντίπαλο στρατόπεδο των “περιστεριών” ανέφερε ότι δεν «είναι ούτε γεράκι αλλά ούτε και περιστέρι».

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ελπίζει να έχει προσδιορίσει τους στόχους της για το ψηφιακό νόμισμα μέχρι τα μέσα του 2020 με την Κριστίν Λαγκάρντ. “Χρειάζονται πολλά για να υπάρξει σταθερότητα τιμών και οικονομική ανάπτυξη” τόνισε η επικεφαλής της ΕΚΤ.

Η στρατηγική αναθεώρηση, όπως είπε η ίδια, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του επομένου χρόνου. Ξεκαθάρισε ότι η αποστολή της ΕΚΤ, η οποία είναι η διασφάλιση της σταθερότητας των τιμών, δεν τίθεται υπό αναθεώρηση. Αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο να προκύψουν σημαντικές αλλαγές, οι οποίες θα αφορούν τόσο τα μέσα που θα χρησιμοποιεί η ΕΚΤ για να φέρει εις πέρας την αποστολή της, όσο και η σύνδεση της με την κοινωνία.

Εντυπωσιακή επαναφορά της ελληνικής οικονομίας

Advertisements

Related Posts

Η Σελήνη συρρικνώνεται και σείεται
Η Σελήνη συρρικνώνεται και σείεται
Ο πιο πλούσιος όλων των εποχών
Ο πιο πλούσιος όλων των εποχών
Ποιος είναι ο πλουσιότερος στον κόσμο
Ποιος είναι ο πλουσιότερος στον κόσμο;
Κίνδυνος για θερμό επεισόδιο Ελλάδας - Τουρκίας
Κίνδυνος για θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας
Αρέσει σε %d bloggers: