Δεν θα χρειαστούν οι περικοπές συντάξεων

Δεν θα χρειαστούν οι περικοπές συντάξεων: Η Ελλάδα θα πιάσει το στόχο του πλεονάσματος, δε θα χρειαστούν περικοπές στις συντάξεις

Η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στους στόχους του πλεονάσματος 3,5% και επομένως δεν θα χρειαστούν οι συνταξιοδοτικές περικοπές, σημείωσε χθες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβκσις.

Συγκεκριμένα, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ερωτήθηκε από τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, για τον ελληνικό προϋπολογισμό καθώς και για την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs) στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα «Ανταλλαγή απόψεων για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την Ένωση κεφαλαιαγορών».

«Όσον αφορά τον προϋπολογισμό, βλέπουμε ότι τα πράγματα προχωράνε. Θα ανταποκριθεί στους στόχους του 3,5% του ΑΕΠ και σίγουρα θα υπάρξει και δημοσιονομικό περιθώριο και η Ελλάδα θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει ό,τι χρειάζεται για να μην υπάρξουν συνταξιοδοτικές περικοπές», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα, δήλωσε:

«Είμαστε ανοικτοί σε αυτό. Πρέπει να υπάρξει διάλογος με τους πιστωτές ώστε αυτή η προσέγγιση να μπορέσει να λειτουργήσει εφόσον η Ελλάδα ανταποκρίνεται στους στόχους και στις μεταρρυθμίσεις, που αποτελούν και προϋπόθεση για τέτοια μέτρα σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους».

Εξάλλου, στην παρέμβασή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε στα σκάνδαλα φοροδιαφυγής Cum Ex και Cum Cum, κάνοντας λόγο για ανάγκη φορολογικής ενοποίησης καθώς και στον τρίτο πυλώνα της τραπεζική ενοποίησης για το ευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης καταθέσεων, τα οποία έχουν «κολλήσει» στο Συμβούλιο.

Σε ό,τι αφορά τη φορολογική διαφάνεια και τη συνεργασία των ευρωπαϊκών υπηρεσιών, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις είπε πως «έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στη διάρκεια αυτής της θητείας, όσον αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών και την καταπολέμηση της φοροαπάτης» και ότι στόχος συγκεκριμένων προτάσεων της Επιτροπής είναι να διασφαλιστεί ότι «οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες πληρώνουν τους φόρους τους».

Ακύρωση της περικοπής των συντάξεων

Μεγάλη νίκη Τσίπρα η μη περικοπή συντάξεων

Ο Μητσοτάκης θα ιδιωτικοποιήσει τις συντάξεις

Advertisements

Related Posts

Γυμναστική στο μπαλκόνι
Γυμναστική στο μπαλκόνι
Το νέο προϊόν μεγάλης ζήτησης στην εποχή του κορονοϊού
Το νέο προϊόν μεγάλης ζήτησης στην εποχή του κορονοϊού
Εφιαλτικές προβλέψεις για ελληνική οικονομία
Εφιαλτικές προβλέψεις για ελληνική οικονομία
Επιστρέφει η Ελλάδα στην ευρωκρίση
Επιστρέφει η Ελλάδα στην ευρωκρίση
Αρέσει σε %d bloggers: