Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι φοροαπατεώνες του κόσμου!!!

Η ΜΚΟ Citizens for Tax Justice αποκαλύπτει τους μεγαλύτερους φοροαπατεώνες του κόσμου!!!

Μία νέα μελέτη για λογαριασμό της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Citizens for Tax Justice», αποκαλύπτει πως οι πολυεθνικές εταιρείες της λίστας Fortune 500 διαθέτουν σχεδόν $2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια κερδών σε offshore, με αποκλειστικό σκοπό την φοροαποφυγή!

Στην κορυφή αυτής της λίστας δεν θα μπορούσε να είναι άλλη εταιρεία από την Apple, η οποία από το 2009 που ιδρύθηκε έστειλε συνολικά κέρδη ύψους $214.9 δισ. δολαρίων σε φορολογικούς παραδείσους.

Για να αντιληφθείτε τα μεγέθη της κομπίνας αυτής, φτάνει να αναλογιστεί κανείς ότι τα $215 δισεκατομμύρια δολάρια που απέκρυψε η Apple μέσω τριών διαφορετικών offshore ξεπερνά κατά πολύ τα ΑΕΠ ολόκληρων κρατών όπως η Ελλάδα (185 δισ.) και η Πορτογαλία (198 δισ.), ενώ σε περίπτωση που επέστρεφε αυτά τα κέρδη στις ΗΠΑ ως όφειλε, θα αναγκαζόταν να αποδώσει ένα ποσό, περί των 65.5 δισ. δολαρίων, ποσό επίσης μεγαλύτερο από ΑΕΠ χωρών όπως η Λευκορωσία, η Ουρουγουάη ή η Κροατία!

Στην δεύτερη θέση με τους μεγαλύτερους φοροαπατεώνες, βρίσκεται η φαρμακοβιομηχανία Pfizer όπου σε 181 offshore λογαριασμούς έχει στείλει κέρδη που ανέρχονται στο συνολικό ποσό των $194 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Χάλκινο μετάλλιο στην απατεωνιά απονέμεται στην Microsoft όπου σε 5 offshore λογαριασμούς έχει στείλει κέρδη που ανέρχονται στο συνολικό ποσό των $124 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Στα αξιοσημείωτα της λίστας είναι αναμφίβολα η Goldman Sachs η οποία διαθέτει 987 offshore λογαριασμούς με $28.6 δισ. δολάρια κερδών!

top30-companies-with-most-money-on-offshore

Σύμφωνα με την μελέτη, εάν οι εταιρείες της λίστας Fortune 500 αποφάσιζαν να επαναπατρίσουν τα κέρδη τους ως όφειλαν να κάνουν νόμιμα εξαρχής, τότε θα καλούνταν να καταβάλουν συνολικά για τα κέρδη που απέκρυψαν $717.8 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους, την στιγμή που το ΑΕΠ των ΗΠΑ ανέρχεται για το 2015 στα $438 δισεκατομμύρια!

Κατά τα άλλα φταίει η “κρίση” για την παγκόσμια λεηλασία που υφίστανται οι λαοί!

info: logiosermis.net

Related Posts

20 λογότυπα διάσημων εταιρειών τότε και τώρα
20 λογότυπα διάσημων εταιρειών τότε και τώρα
Το smartphone σου ξέρει τα πάντα
Το smartphone σου ξέρει τα πάντα
Χρειάζεσαι να έχεις πτυχίο για να πετύχεις
Χρειάζεσαι να έχεις πτυχίο για να πετύχεις;
Η Siri της Apple κρυφακούει
Η Siri της Apple κρυφακούει
Αρέσει σε %d bloggers: