Πιάσαμε σούπερ πρωτογενές πλεόνασμα 4%

3 ομόλογα από Ελλάδα για μαξιλάρι ρευστότητας

Τρεις εκδόσεις ομολόγων από την Ελλάδα ως το τέλος του προγράμματος σύμφωνα με το Reuters

Η Ελλάδα θέλει να δημιουργήσει ένα «μαξιλάρι» ρευστότητας ύψους έως 19 δισεκ. ευρώ για να καλύψει τις αποπληρωμές χρέους μετά την έξοδό της από το τρέχον πρόγραμμα και σχεδιάζει τρεις νέες εκδόσεις ομολόγων έως τον Αύγουστο, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Reuters.

Αυτό το «μαξιλάρι» θα βοηθήσει να δοθεί στις αγορές η διαβεβαίωση ότι η Αθήνα θα είναι σε θέση να καλύψει τις ωριμάνσεις των ομολόγων της για ενάμιση χρόνο μετά τη λήξη του σημερινού προγράμματος χωρίς έξωθεν βοήθεια, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών με γνώση του θέματος.

«Αυτό θα λειτουργήσει ως “μαξιλάρι” ρευστότητας, θα δείξει ότι οι ανάγκες εξυπηρέτησης χρέους είναι ήδη καλυμμένες για μια σημαντική περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters.

«Σχεδιάζουμε να εκδώσουμε ένα νέο ομόλογο τις εβδομάδες μετά την έγκριση της τρίτης αξιολόγησης από το Eurogroup. Δεν υπάρχει οριστική απόφαση για τη διάρκεια αλλά πιθανόν θα είναι επταετές ομόλογο», δήλωσε άλλος αξιωματούχος, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

«Εάν οι συνθήκες στις αγορές είναι ευνοϊκές, πιθανόν να ακολουθήσουν δύο ακόμα εκδόσεις έως τον Αύγουστο», δήλωσε ο δεύτερος αξιωματούχος.

info: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Φτερά έκαναν 23δις μετά την άρση των capital control
Φτερά έκαναν 23δις μετά την άρση των capital control
Που είναι τα τσογλανακια των ΜΜΕ
Που είναι τα τσογλανακια των ΜΜΕ;
Υπό διωγμό η ανεξάρτητη δημοσιογραφία
Υπό διωγμό η ανεξάρτητη δημοσιογραφία
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: