Δεν υποθηκεύονται ακίνητα όσων χρωστούν στα Ταμεία

Ψευδή δημοσιεύματα περί υποθήκευσης ακινήτων όσων έχουν χρέη στα Ταμεία…

Ψευδή και ανυπόστατα χαρακτηρίζει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υποθήκευση ακίνητης περιουσίας όσων έχουν χρέη στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Όπως επισημαίνει, τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα προσπαθούν να δημιουργήσουν αδικαιολόγητο φόβο και ανασφάλεια σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση οφειλών για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σημειώνει ακόμη ότι η προτεινόμενη διάταξη, η οποία βρίσκεται σε ανοιχτή δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση και δεν έχει εισαχθεί καν για ψήφιση στη Βουλή, δεν αφορά τα λαϊκά νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η διάταξη αφορά “μόνο τους συστηματικούς και κακόβουλους μεγαλοοφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων και τους συστηματικούς μεγαλομπαταχτσήδες με οφειλές εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίοι αξιοποιούν τις όποιες ρυθμίσεις οφειλών για να συνεχίζουν τις επιβλαβείς για τα ασφαλιστικά ταμεία και το λαό αθέμιτες πρακτικές τους”.

“Παρά τα υπονομευτικά δημοσιεύματα, η ρύθμιση συνεχίζει να προσελκύει χιλιάδες οφειλέτες, δίνοντας «ανάσα» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους αυτοαπασχολούμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία. Ήδη έχουν ρυθμίσει οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 4,5 δισ. ευρώ περισσότεροι από 215.000 πολίτες και επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν εισπράξει ως πρώτη δόση περίπου 170 εκατ. ευρώ” καταλήγει.

Με πληροφορίες από left.gr

Advertisements

Related Posts

Οι θερμίδες της Τσικνοπέμπτης
Οι θερμίδες της Τσικνοπέμπτης
Τι γιορτάζουμε την Τσικνοπέμπτη
Τι γιορτάζουμε την Τσικνοπέμπτη;
Πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα
Πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα;
Πώς να πληρώνεις με το ρολόι σου
Πώς να πληρώνεις με το ρολόι σου;
Αρέσει σε %d bloggers: