Δείτε τι κάνει η Ευρώπη για κάθε πολίτη

Δείτε τι κάνει η Ευρώπη για κάθε πολίτη

Δείτε τι κάνει η Ευρώπη για κάθε πολίτη: Τι κάνει η Ευρώπη για εμένα; Ο διαδικτυακός τόπος για τις ευρωεκλογές του 2019

Ένας πρωτοποριακός νέος δικτυακός τόπος αναδεικνύει τη θετική επίδραση της ΕΕ σε κάθε πολίτη ξεχωριστά και στους δήμους

Η ιστοσελίδα «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα», δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία Έρευνας του ΕΚ και περιλαμβάνει εκατοντάδες, σύντομα παραδείγματα του πώς επηρεάζει θετικά τη ζωή μας η ΕΕ. Οι χρήστες μπορούν να βρουν εύκολα συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι κάνει η Ευρώπη για την περιοχή τους, το επάγγελμά τους ή ακόμα και τις αγαπημένες τους δραστηριότητες.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό, πολύγλωσσο διαδικτυακό τόπο που φέρει τον τίτλο «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα», στον οποίο οι χρήστες μπορούν εύκολα να βρουν συγκεκριμένες πληροφορίες για το ποιες αποφάσεις έχει πάρει η ΕΕ και αφορούν στην περιοχή του, το επάγγελμά τους ή ακόμα και το αγαπημένο τους χόμπι.

Περιλαμβάνει 1.800 σημειώματα, τα οποία είναι οργανωμένα σε δύο βασικές κατηγορίες:

  • Στην πρώτη, που φέρει τον τίτλο «Στον τόπο μου», οι χρήστες, μπορούν να επιλέξουν τον τόπο όπου ζουν και εργάζονται και να διαβάσουν τι ακριβώς έχει προσφέρει η ΕΕ στην περιοχή τους ή στις γειτονικές πόλεις. Αυτή η ενότητα καλύπτει πάνω από 1.400 τοποθεσίες.
  • Στη δεύτερη ενότητα, με τίτλο «Στη ζωή μου», κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 400 σημειώματα για να …ανακαλύψει τις αποφάσεις που έχει πάρει η ΕΕ και έχουν επηρεάσει την υγειονομική περίθαλψη, την ασφάλεια, τα δικαιώματα των καταναλωτών, τα κοινωνικά δικαιώματα, τον αθλητισμό, τη μουσική, ακόμη και την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων κ.ά. Μπορεί να διαπιστώσει, επίσης, το πώς η ΕΕ υποστηρίζει τους ευρωπαίους πολίτες στην επαγγελματική τους ζωή, καθώς υπάρχουν ειδικά σημειώματα για συγκεκριμένα επαγγέλματα -για τους μελισσοκόμους έως και τους οδηγούς λεωφορείων και τους ζυθοποιούς.

Τα σημειώματα είναι σύντομα, μίας σελίδας, ενώ υπάρχουν μετά-σύνδεσμοι για περισσότερες πληροφορίες. Επίσης, ο διαμοιρασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εύκολος, όπως και η περαιτέρω χρήση σε διαδικτυακές σελίδες, ακόμη και σε μορφή PDF.

Ο διαδικτυακός τόπος έχει δημιουργηθεί από την Υπηρεσία Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου («EPRS»), σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Επικοινωνίας και Μετάφρασης του ΕΚ.

Δείτε για παράδειγμα τι κάνει η Ευρώπη για το… Ηράκλειο στο παρακάτω κείμενο

Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα στην διεύθυνση: https://www.what-europe-does-for-me.eu/

Citizens’ App

Η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ανακαλύψουν τι έχει κάνει αλλά και τι σχεδιάζει να κάνει η ΕΕ. Οι χρήστες μπορούν να τρέξουν αναζητήσεις, να τη μοιραστούν, να χρησιμοποιήσουν προσωπικές ρυθμίσεις και να έχουν πρόσβαση σε εικοσιτέσσερις γλώσσες. Είναι διαθέσιμη δωρεάν στο App Store και το Google Play.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΩ 2019

Related Posts

Tips για να νικήσετε την κούραση
Tips για να νικήσετε την κούραση
Η απόλυση αρρωσταίνει και όσους δεν απολύονται
Η απόλυση αρρωσταίνει και όσους δεν απολύονται
Βλαβερά τα κόκκινα φανάρια για τους οδηγούς
Βλαβερά τα κόκκινα φανάρια για τους οδηγούς
Το εργασιακό στρες προκαλεί καρκίνο
Το εργασιακό στρες προκαλεί καρκίνο;
Αρέσει σε %d bloggers: