Δείτε με ένα κλικ αν χρωστάτε στην Εφορία

Πως βλέπουμε οnline – μ’ ένα κλικ, εάν χρωστάμε στην Εφορία;

Με μία εφαρμογή που ανέπτυξε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών μπορεί κάθε φορολογούμενος να ενημερώνεται άμεσα τόσο για τα χρέη του προς το Δημόσιο που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα όσο και για τους άλλους φόρους που βεβαιώνονται κάθε φορά από την εφορία αλλά και τις πιθανές επιστροφές φόρου που μπορεί να έχει.

Με τον τρόπο αυτό, γλιτώνουμε τις ατελείωτες ώρες στις ουρές των ΔΟΥ αλλά και οι ίδιες οι εφορίες αποσυμφορίζονται σημαντικά.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή λοιπόν, είναι ήδη σε λειτουργία και μπορεί να τη χρησιμοποιήσει κάθε φορολογούμενος που είναι εγγεγραμμένος στο TAXISNET.

Παράλληλα, η ΓΓΠΣ έχει αντιστοιχήσει κι έναν ηλεκτρονικό κωδικό πληρωμής σε κάθε μία από τις οφειλές που θα παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα ώστε ο φορολογούμενος, εάν το επιθυμεί, να μπορεί είτε να πληρώσει ηλεκτρονικά (μέσω web-banking) ή να τυπώσει το σχετικό σημείωμα (για κάποιο συγκεκριμένο φόρο ή χρέος) και να καταβάλει το ποσό στην τράπεζα ή στην εφορία.

Ποιες είναι οι Διαθέσιμες υπηρεσίες της εφαρμογής:

1. Η υπηρεσία αναζήτησης οφειλών Ε.Ε.Τ.Α. 2013 απευθύνεται σε όλους τους φορολογούμενους, ώστε να ενημερωθούν και να τυπώσουν τα στοιχεία των ακινήτων για τα οποία οφείλεται Ε.Ε.Τ.Α. καθώς και την ειδοποίηση με την/τις “Ταυτότητες Οφειλής” (Τ.Ο.). 2. Η υπηρεσία αναζήτησης ειδοποιήσεων Τελών Κυκλοφορίας και κατάστασης οχημάτων, απευθύνεται σε όλους τους φορολογούμενους, ώστε άμεσα να μπορούν να ενημερωθούν για την κατάσταση των οχημάτων τους (κυβικά, κίνηση, ακινησία, κτλ) και να μπορούν να εκτυπώσουν την ειδοποίηση πληρωμής τελών κυκλοφορίας.

3. Υπηρεσία εκτύπωσης ειδοποίησης Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης Ν.4111/2013 (φόρου πολυτελείας): απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα ώστε άμεσα και έγκυρα να μπορούν να ενημερωθούν για το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου πολυτελούς διαβίωσης και για την ειδοποίηση πληρωμής.

4. Υπηρεσία εκτύπωσης ειδοποιήσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων: απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα, ώστε άμεσα και έγκυρα να μπορούν να ενημερωθούν και να εκτυπώσουν τις ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής Φόρου Εισοδήματος τρέχοντος έτους.

Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι εάν δε θυμόμαστε το url της εφαρμογής μπορούμε να μεταβούμε σε αυτή επισκεπτόμενοι το ‘κλασικό’ gsis.gr και ακολουθώντας τη “διαδρομή”:

«Υπηρεσίες προς Πολίτες»«Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου»«Ειδοποιήσεις».

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Σεξ χωρίς προφυλακτικό οι έφηβοι στην Ελλάδα
Σεξ χωρίς προφυλακτικό οι έφηβοι στην Ελλάδα
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Και η Cosmote στο παιχνίδι του streaming
Και η Cosmote στο παιχνίδι του streaming
Αρέσει σε %d bloggers: