Χωρίς πλοία η χώρα έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης

Χωρίς πλοία η χώρα έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, αντιδρούν οι αγρότες, με έκτακτες πτήσεις Aegean, Sky Express και Astra φεύγουν οι εγκλωβισμένοι μαθητές από την Κρήτη!!!

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης θα μείνουν τα πλοία όλων των κατηγοριών που είναι ακινητοποιημένα από την περασμένη Παρασκευή λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

Οι ναυτεργάτες συνεχίζουν την απεργία τους, που έληγε στις 6 το πρωί της Τρίτης, με νέα 48ωρη, την Τρίτη και την Τετάρτη 6 και 7 Δεκεμβρίου, όπως αποφάσισαν έπειτα από την άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλή.

Ωστόσο η απεργία συνεχίζεται και την Πέμπτη, καθώς θα συμμετάσχουν την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. 

«Οι διαβεβαιώσεις που πήραν από την κυβέρνηση δεν αφήνουν περιθώρια στην ΠΝΟ για συνέχιση της απεργίας. Περιμένω την απόφασή τους και βάσει αυτής θα αναλάβω τις δικές μου ευθύνες και στα παιδιά και στους αγρότες» τόνισε χθες ο υπουργός.

Έκτακτες πτήσεις για τους εγκλωβισμένους μαθητές στην Κρήτη

Την δωρεάν μεταφορά περίπου 1.000 μαθητών που παραμένουν στην Κρήτη αναλαμβάνει η AEGEAN, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τα αρμόδια υπουργεία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, έπειτα από συνεννόηση με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η AEGEAN διέθεσε σήμερα μετά τις 12 το μεσημέρι πέντε (5) δωρεάν πτήσεις με αεροσκάφη Α321, χωρητικότητας 200 θέσεων, για να φροντίσει την επιστροφή των μαθητών από Χανιά και Ηράκλειο.

Υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία της AEGEAN, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα απαλλάξει την εταιρία από τους φόρους αεροδρομίου από την Κρήτη, ενώ με τη σειρά του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με το Λιμενικό Σώμα ανέλαβαν το συντονισμό και την επικοινωνία με τους συνοδούς καθηγητές καθώς και την ενημέρωση μας όσον αφορά στους επιβάτες.

Ο συνολικός αριθμός των μαθητών που βρίσκονται αποκλεισμένοι στο νησί ξεπερνά τους 1.500.

5 πτήσεις ανέλαβε επίσης και η Sky Express και 3 η Astra, ενώ όσες ακόμα χρειαστούν θα γίνουν από την AEGEAN

Αντιδρούν και οι αγρότες

Κατά της απεργίας αντιδρούν και οι αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι ζητούν να μεταφερθούν τα ευπαθή προϊόντα στον Πειραιά με πλοίο ασφαλείας, ενώ την έντονη δυσφορία του για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων εκφράζει και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών, ο οποίος ζητεί την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Το απόγευμα μετέβησαν στο λιμάνι του Ηρακλείου παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, προκειμένου να πιέσουν ώστε να μεταφερθούν τα κηπευτικά με πλοίο ασφαλείας και να προωθηθούν στις αγορές αφού από την απεργία της ΠΝΟ τα προϊόντα τους βρίσκονται εγκλωβισμένα και κινδυνεύουν να σαπίσουν.

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Από την εργασία στην απασχόληση
Από την εργασία στην απασχόληση
Ψάχνουν εργαζόμενους και δεν βρίσκουν
Ψάχνουν εργαζόμενους και δεν βρίσκουν;
“Εγκλωβισμένα” στο διαδίκτυο τα σημερινά παιδιά
“Εγκλωβισμένα” στο διαδίκτυο τα σημερινά παιδιά
Παιδιά στα social media σε μη επιτρεπτή ηλικία
Παιδιά στα social media σε μη επιτρεπτή ηλικία
Αρέσει σε %d bloggers: