Τέλος στις πετρελαϊκές μονάδες της ΔΕΗ στην Κρήτη

Τέλος στις πετρελαϊκές μονάδες της ΔΕΗ στην Κρήτη

Τέλος στις πετρελαϊκές μονάδες της ΔΕΗ στην Κρήτη: Τέλος στις πετρελαϊκές μονάδες της ΔΕΗ στην Κρήτη μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2019!!!

Καμία παράταση δεν πρόκειται να δοθεί στις πετρελαϊκές μονάδες της ΔΕΗ στην Κρήτη πέραν της μεταβατικής περιόδου που έχει οριστεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2019, όπως ανέφερε ο αρμόδιος Επίτροπος Μιγκέλ Αριάς Κανιέτε σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου.

Ειδικότερα, με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής έθιξε το ζήτημα σχετικά με τη στάση της Επιτροπής στο θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης, καθώς και τις καθυστερήσεις που συμβαίνουν με αποτέλεσμα το νησί να απειλείται, σε περίπτωση με έγκαιρης υλοποίησης του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης, να μείνει από ρεύμα με την πάροδο της μεταβατικής λειτουργίας και κατ’ επέκταση της απόσυρσης των πετρελαϊκών μονάδων της ΔΕΗ.

Στην απάντησή του, ο επίτροπος αναφέρει ρητά ότι, σύμφωνα με το άρθρο 34 παράγραφος 1 της οδηγίας για τις βιομηχανικές εκπομπές, οι μονάδες παραγωγής ενέργειας του Αθερινόλακκου, των Λινοπεραμάτων και των Χανίων της Κρήτης επωφελούνται από μεταβατική περίοδο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Προσθέτει, ακόμη, πως η μεταβατική περίοδος δεν μπορεί να παραταθεί πέραν της ημερομηνίας αυτής.

Έπειτα, σε σχέση με την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης, επισημαίνει τα κοινωνικοοικονομικά οφέλη τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο, καθώς με την υλοποίηση του έργου διασύνδεσης τερματίζεται η ενεργειακή απομόνωση της μεγαλονήσου, γεγονός που ανέδειξε πρόσφατα με επιστολή του προς τον Έλληνα Υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, ο Κύπριος ομόλογός του, καλώντας να ληφθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και πρωτοβουλίες προκειμένου να μην ναυαγήσει το έργο και να παραμείνει στο τραπέζι ως PCI.

Ακόμη, ο ευρωπαίος επίτροπος τόνισε στην απάντησή του στην Ευρωβουλή ότι η Επιτροπή συνεργάζεται με τα εμπλεκόμενα μέρη για να επιταχύνει την υλοποίηση του έργου ως PCI και να εξασφαλίσει ότι η τεχνολογική λύση είναι οικονομικά αποδοτική και προσιτή στους πολίτες.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή έχει μέχρι σήμερα χορηγήσει 16 εκατ. ευρώ για μελέτες στο PCI Κρήτη – Κύπρος – Ισραήλ από το πρόγραμμα “Συνδέοντας την Ευρώπη” (CEF).

Έρχονται οι έξυπνοι μετρητές της ΔΕΗ

Με πληροφορίες από energypress.gr

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: