Πρωταθλήτρια η Κρήτη στις τροχαίες παραβάσεις

Πρωταθλήτρια η Κρήτη στις τροχαίες παραβάσεις

Πρωταθλήτρια η Κρήτη στις τροχαίες παραβάσεις: Σάρωσε η Κρήτη στις τροχαίες παραβάσεις τον δεκαπενταύγουστο

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ την Τρίτη 15 Αυγούστου, σε ελέγχους που πραγματοποίησαν κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, από 6-12 Αυγούστου σε 14.871 οχήματα, οι περισσότερες παραβάσεις σε όλη τη χώρα, συνολικά 620 σημειώθηκαν στην Κρήτη και συγκεκριμένα σε Ηράκλειο (350), Ρέθυμνο (191) και Χανιά (79).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Την εβδομάδα από 6 έως 12 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 14.871 οχήματα, “δίνοντας προτεραιότητα” στη μη χρήση προστατευτικού κράνους και τη στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου

Βεβαιώθηκαν συνολικά 2.375 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Την προηγούμενη βδομάδα (από 6 έως 12 Αυγούστου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στη μη χρήση προστατευτικού κράνους και τη στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, από 785 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 14.871 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 2.375 παραβάσεις, 1.710 για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 665 για τη στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο,

  • του Ηρακλείου (350),
  • της Αττικής (272),
  • του Ρεθύμνου (181),
  • των Δωδεκανήσων (113),
  • των Κυκλάδων (97),
  • της Κεφαλληνίας (88),
  • των Χανίων (79) και
  • της Θεσσαλονίκης (63).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Περισσότερες συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές/Τροχαία-Οδική ασφάλεια».

Δεν αποτελεί παράβαση η οδήγηση με σαγιονάρες

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Η διατροφή ξεβουλώνει τις αρτηρίες
Η διατροφή ξεβουλώνει τις αρτηρίες;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Ο δεκάλογος της ασφαλούς οδήγησης
Ο δεκάλογος της ασφαλούς οδήγησης
Σημαντικές συμβουλές ασφαλούς οδήγησης
Σημαντικές συμβουλές ασφαλούς οδήγησης
Αρέσει σε %d bloggers: