Οργή προκάλεσε η απόφαση για τον οδηγό του ΙΧ που σκότωσε τους φοιτητές!!!

«Ελεύθερος ο δράστης του διπλού φονικού στα Χανιά» λέει ο Σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα»

Την οργισμένη αντίδραση του Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα» προκάλεσε η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο οδηγός του ΙΧ που παρέσυρε και σκότωσε την 20χρονη Στέλλα και τον 19χρονο Γιάννη την περασμένη εβδομάδα έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

«Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος (για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών από αμέλεια και οδήγηση χωρίς νόμιμο δίπλωμα) αφέθηκε από τον εισαγγελέα Χανίων ο 20χρονος οδηγός που τα ξημερώματα της Πέμπτης 17ης Αυγούστου 2017 μπροστά στην είσοδο του Πολυτεχνείου Κρήτης παρέσυρε και σκότωσε δυο πεζούς φοιτητές, την 20χρονη Στέλλα και τον 19χρονο Γιάννη καθώς και το σκύλο τους.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ από την πρόσκρουση του ΙΧ πάνω τους τα σώματα των δύο παιδιών εκτινάχτηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, γεγονός ενδεικτικό της ταχύτητας του ΙΧ πράγμα που μαρτυρούν και οι φωτογραφίες του. Στο σημείο του συμβάντος απ όσο γνωρίζουμε το Όριο ταχύτητας είναι 40 km/h.

Με ποια ταχύτητα πήγαινε άραγε ο οδηγός του ΙΧ;

Φαίνεται αυτό να μην απασχολεί κανένα.

Η μη ύπαρξη φωτεινών σηματοδοτών ή κυκλικού κόμβου σε τίποτα δεν νομιμοποιεί την παραβίαση του ορίου ταχύτητας. Ή μήπως αυτό θεωρείται κατι το φυσιολογικό και κοινά αποδεκτό;

Η αύξηση της πιθανότητας εμπλοκής σε θανατηφόρο τροχαίο όταν η ταχύτητα αυξάνει δεν είναι αποδεκτή από την (ελληνική) δικαιοσύνη. Παρά την παγκόσμια αποδεκτή τεκμηριωμένη επιστημονικά θέση πως παράσυρση πεζού με ταχύτητα μεγαλύτερη των 70km/h σημαίνει 100% βεβαιότητα θανάτου.

Ο δράστης αφέθηκε λοιπόν ελεύθερος μέχρι να προσδιοριστεί τακτική δικάσιμος (ολοκλήρωση διαδικασίας 5 με 7 χρόνια) στην οποία η πολιτεία του δίνει το δικαίωμα να μη παραστεί καν, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί με μια ποινή μηνών με αναστολή ή εξαγορά.

Η Στέλλα και ο Γιάννης δεν θα παραστούν βέβαια κι αυτοί σ αυτή τη διαδικασία. Θα παραστούν για να βιώσουν ένα δεύτερο μαρτύριο οι οικογένειες τους. Συντετριμμένες θα πρέπει να κατανοήσουν το ηθικό δίδαγμα:

σ’ αυτή τη χώρα το να μπορέσει να περάσει το παιδί σου με ασφάλεια ένα δρόμο είναι απείρως πιο δύσκολο από το να περάσει στο Πολυτεχνείο!!!

Η σημερινή εισαγγελική απόφαση απελευθέρωσης του δράστη επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά την δεδομένη απόφαση της πολιτικής και δικαστικής εξουσίας που τηρείται ευλαβικά εδώ και δεκαετίες: κανένας δράστης φόνου με αυτοκίνητο δεν πρέπει να μπει ούτε μια μέρα στη φυλακή».

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων
Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Οι swingers επιστρέφουν στην Κρήτη
Οι swingers επιστρέφουν στην Κρήτη