Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Κρήτης ζητούν 6.700 προσλήψεις

Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Κρήτης ζητούν 6.700 προσλήψεις

Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Κρήτης ζητούν 6.700 προσλήψεις: Σε επιστολή τους στην Όλγα Γεροβασίλη οι Αστυνομικοί της Κρήτης περιγράφουν την δραματική κατάσταση από τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό

Είναι παντελώς αδύνατον να εφαρμοστεί η διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για 24ωρη αστυνόμευση σε όλες τις περιοχές, αναφέρουν σε κοινή τους επιστολή προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, οι τέσσερις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κρήτης.

Όπως επισημαίνουν η διαβόητη αναδιάρθρωση έχει αποτύχει καθώς τα σχέδια 24ωρης αστυνόμευσης θα κληθούν να τα εφαρμόσουν τα υποστελεχωμένα Αστυνομικά Τμήματα, με προσωπικό 12-14 ατόμων αντί των τουλάχιστον 26 που προέβλεπε η αναδιάρθρωση.

Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, Ρεθύμνου., Ηρακλείου και Λασιθίου, στην επιστολή τους ζητούν από την Υπουργό την τροποποίηση της διαταγής του Αρχηγού, την επαναφορά των καταργημένων 6.700 οργανικών θέσεων, την αύξηση των ετήσιων προσλήψεων για να καλυφθούν οι θέσεις και την αποδέσμευση αστυνομικών από πάρεργα.

Ολόκληρη η επιστολή των τεσσάρων Ενώσεων

“Μόλις πριν από ένα χρόνο εφαρμόστηκε από το Υπουργείο η πολυαναμενόμενη αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., παρά τις έντονες ενστάσεις και επιφυλάξεις μας, η οποία προέβλεπε την κατάργηση υπηρεσιών και δημιουργία νέων, πλήρως στελεχωμένων (με τουλάχιστον 26 άτομα προσωπικό), όπως επίσης και την αποδέσμευση των αστυνομικών από «πάρεργα», προκειμένου να αυξηθεί το πλέγμα εμφανούς αστυνόμευσης.

Πριν ακόμη τελειώσουν οι φιέστες της περιβόητης αναδιάρθρωσης, την 31/08/2018 εκδίδεται η υπ’ αρίθμ. 1244/18/1724815 διαταγή του κ. Αρχηγού, προκειμένου να εκπονηθούν σχέδια 24ωρης αστυνόμευσης, σε όλες τις περιοχές. Αποδεικνύεται περίτρανα λοιπόν, ότι η αναδιάρθρωση απέτυχε του στόχου της καθώς τα σχέδια αυτά θα κληθούν να επωμιστούν και να υλοποιήσουν τα ήδη υποστελεχωμένα Αστυνομικά Τμήματα με προσωπικό 12-14 ατόμων και όχι των 26 ατόμων ως κατ’ ελάχιστο που προέβλεπε η αναδιάρθρωση.

Η κατάργηση έξι χιλιάδων επτακοσίων (6.700) κενών οργανικών θέσεων, όπως επίσης και οι ελάχιστες προσλήψεις που γίνονται ανά έτος, σε συνδυασμό με τις πολλές συνταξιοδοτήσεις, μειώνουν ακόμα το προσωπικό που στελεχώνει τα Αστυνομικά Τμήματα.

Όπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχει αντικειμενική αδυναμία από τις Υπηρεσίες να εφαρμόσουν την ανωτέρω διαταγή, ακόμα και εάν «ενισχυθούν με προσωπικό από όμορες ή προϊστάμενες Υπηρεσίες, ανεξάρτητα από τα καθήκοντα που αυτό κατά κανόνα εκτελεί», όπως ρητά αναφέρεται σε αυτή. Αρκετοί συνάδελφοι είναι επιφορτισμένοι με ιδιαίτερα καθήκοντα και η απομάκρυνσή τους από αυτά, θα οδηγήσει στην αδυναμία σωστού χειρισμού τους, με αποτέλεσμα να προκληθούν δυσμενή σχόλια για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών.

Ζητάμε:
1. Την τροποποίηση της ανωτέρω διαταγής του κ. Αρχηγού, με βάση την υπάρχουσα δύναμη εκάστοτε νομού.
2. Την επαναφορά των έξι χιλιάδων επτακοσίων (6.700) κενών οργανικών θέσεων.
3. Την αύξηση των κατ’ έτος προσλήψεων, έως ότου καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις.
4. Την αποδέσμευση των αστυνομικών από «πάρεργα».

Η υλοποίηση των ανωτέρω θα ενισχύσει το πλέγμα της εμφανούς αστυνόμευσης και θα συμβάλει τα μέγιστα στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, πάγιο αίτημα των Ενώσεών μας.”

Αστυνομικοί απλοί θεατές σε έκτροπα χρυσαυγιτών

Παρατηρητές οι αστυνομικοί στην δολοφονία Φύσσα

Η αστυνομία δεν θα βάλει φυλακή τα παιδιά που δε τρώνε

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: