Ιστορική γέφυρα στην Κρήτη καταρρέει σε live μετάδοση

Ιστορική γέφυρα στην Κρήτη καταρρέει σε live μετάδοση

Ιστορική γέφυρα στην Κρήτη καταρρέει σε live μετάδοση: Σάλο έχει προκαλέσει η κατάρρευση ιστορικής γέφυρας στα Χανιά σε live μετάδοση!!!

Την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες τον νομό Χανίων.

Σύμφωνα με τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης, η οποία δημοσίευσε βίντεο από τη στιγμή της κατάρρευσης, η τρίτοξη πετρόκτιστη γέφυρα είχε κατασκευαστεί προ 111 ετών, το 1908, από κατοίκους του Αλικιανού. Η κυκλοφορία στη γέφυρα είχε απαγορευθεί τις τελευταίες ώρες.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκονται και έρευνες για τον εντοπισμό ενός κτηνοτρόφου 61 ετών, το όχημα του οποίου παρασύρθηκε από χείμαρρο στο χωριό Εμπρόσνερος Αποκορώνου, επίσης στον νομό Χανίων. Το όχημα εντοπίστηκε σε σημείο του ποταμού Βατουδιάρη, με τον άνδρα να αναζητείται από δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και κατοίκους.

Σοβαρότατα προβλήματα σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά έχει προκαλέσει η κακοκαιρία.

Όπως ανακοινώθηκε, υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στους δρόμους Φουρνέ-Μεσκλά, Λάκκοι-Μεσκλά, Φουρνέ-Λάκκοι, Χλιαρό-Ουρθούνι-Καράνου, Νιο Χωριό-Βουκολιές και Συρίλι-Νεριανά.

Για τους ίδιους λόγους διατηρείται επίσης κλειστή η γέφυρα Πατελαρίου-Πλατανιά και η γέφυρα του Συριλίου στον Ταυρωνίτη. Επίσης, για λόγους ασφαλείας, λόγω σοβαρότατων προβλημάτων στο οδόστρωμα, θα πρέπει να αποφεύγεται η διέλευση των δρόμων Μπαμπιόλου-Μανολιοπούλου και Σκινέ-Φουρνέ.

Παράλληλα σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκεται και το γραφείο πολιτικής προστασίας του Δήμου Χανίων, ο πυροσβεστικός σταθμός του δήμου, η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών, η διεύθυνση καθαριότητας και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης.

  • Στους πολίτες συνιστάται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους, που προέρχονται από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.
  • Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται σε όσους δραστηριοποιούνται σε παραθαλάσσιες περιοχές και αγκυροβόλια λόγω των προβλεπόμενων δυνατών ανέμων, καθώς και στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο, αφού τα εδάφη έχουν κορεστεί από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις και είναι επιρρεπή στην εκδήλωση αστοχιών (κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων).
Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές του νομού Χανίων

Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης καταγράφονται στις περισσότερες περιοχές του νομού Χανίων από τις πρώτες πρωινές ώρες, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, τα συνεργεία του βρίσκονται επί τόπου και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των βλαβών, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν με κυριότερη την αδυναμία πρόσβασης σε πολλές περιοχές σε ολόκληρο το νομό.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητεί την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού, καθώς και συγνώμη για την ταλαιπωρία τους, ενώ υπογραμμίζει ότι τα συνεργεία του βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των βλαβών, όταν και εφόσον είναι εφικτή η πρόσβαση στα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές.

Προβλήματα και στο Ρέθυμνο

Κατολισθήσεις, πτώσεις ογκωδών τμημάτων βράχων, σπάσιμο δέντρων, φουσκωμένα ρυάκια, μικροί χείμαρροι που ενίοτε δημιουργούν επικινδυνότητα, πλημμυρισμένα υπόγεια και δρόμοι σε χωριά της ενδοχώρας του Ρεθύμνου, συνθέτουν την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί από την επέλαση της κακοκαιρίας.

Οι αρχές εφιστούν στην προσοχή σε όλους τους πολίτες σχετικά με τις μετακινήσεις τους οι οποίες πρέπει όπως επισημαίνουν να ελαχιστοποιηθούν. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ρέθυμνο, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους συμπολίτες που απευθύνθηκαν στις υπηρεσίες, ενημερώνει ότι έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στις παρακάτω περιοχές: Πριν το χωριό στο Γιαννούδι, Λούτρα, Κυριάννα, Πηγή, Καλονύκτι, Καμπανός -στην Αγία Κυριακή-, Μαλάκι, Μαρουλού -όπου υπάρχει και κατολίσθηση και πλημμύρα-, Αγία Παρασκευή, Καστελλάκια, Μετόχι, Αρμένοι, Μικρά Ανώγεια, Βιράν Επισκοπή -στο κέντρο του Πλατανιά και στον αύλειο χώρο του Lidl-, Τσεσμέ, Μούντρος, Παλαίλημνος, Σαϊτούρες, οικισμός δημοσίων υπαλλήλων στο Μαρουλά και στη Γέφυρα Σταυρωμένου.

Τι είναι οι ιρλανδικές διαβάσεις;

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Νέα Τηλεόραση Κρήτης

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Παρανοϊκός βασανισμός σε γάτες στα Χανιά
Ποιες συσκευές ανεβάζουν το ηλεκτρικό ρεύμα
Ποιες συσκευές ανεβάζουν το ηλεκτρικό ρεύμα;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: