Ισχυρός σεισμός στο Ηράκλειο

Ισχυρός σεισμός στο Ηράκλειο

Ισχυρός σεισμός στο Ηράκλειο: Με ισχυρή σεισμική δόνηση ξύπνησε η Κρήτη, δεν αναμένονται μεγάλοι μετασεισμοί, τι λένε οι επιστήμονες;

Σεισμός 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:39, 31 χλμ νότια νοτιανατολικά του Ηρακλείου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την Κρήτη.

Ο σεισμός, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιου Λέκκα, έγινε αισθητός σε όλο το νότιο Αιγαίο.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για κάθε ενδεχόμενο, μετά τη σεισμική δόνηση των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής ΠΥ της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Λαγουδακης.

«Σε επαφή που είχαμε με τις τοπικές Αρχές στην περιοχή ανάμεσα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο που επικεντρώθηκε ο σεισμός, δεν υπήρξε κάποια πληροφόρηση για οποιαδήποτε ζημιά. Είμαστε όμως σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί οτιδήποτε» ανέφερε ο κ. Λαγουδάκης.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,2 Ρίχτερ, είχε επίκεντρο 23 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά του Ηρακλείου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 66.1 χλμ.

«Ήταν επιφανειακός σεισμός, υπάρχουν πολλά ρήγματα στην περιοχή με δυναμικότητα. Κάνουμε έρευνες για να δούμε από ποιο ρήγμα προήλθε ο σεισμός», τόνισε ο κ. Λέκκας.

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Κρήτη
Δεν αναμένονται μεγάλοι μετασεισμοί

Ο Σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής ερευνών – μέλος της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, δήλωσε ότι το εστιακό βάθος είναι σχεδόν 100 χλμ και αυτό είναι ευεργετικό καθώς δεν αναμένονται μεγάλοι μετασεισμοί. Πρόκειται για ρήγμα ενδιάμεσου βάθους στο ελληνικό τόξο.

Ο φονικός σεισμός και το τσουνάμι στο Ηράκλειο

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Η Κρήτη από το διάστημα ανάποδα
Η Κρήτη από το διάστημα ανάποδα
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Θα πέσει χρήμα σε κρητικές επιχειρήσεις
Θα πέσει χρήμα σε κρητικές επιχειρήσεις
Αρέσει σε %d bloggers: