Η φωτιά

Η φωτιά “καίει” την λειτουργία του Βενιζελείου

Η φωτιά “καίει” την λειτουργία του Βενιζελείου: Το Πανεπιστήμιο Κρήτης να κάνει αποδεκτό το αίτημα μεταστέγασης των πυρόπληκτων υπηρεσιών στα άδεια Λευκά κτίρια του για να μην στείλει στην “εντατική” την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου!!!

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό Υγείας, κ Α. Ξανθό, πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Διοίκησης του Βενιζελείου Γ.Ν. με αφορμή τη διαχείριση της έκτακτης κρίσης που έχει προκληθεί στο Νοσοκομείο μας από την ολοκληρωτική καταστροφή της Διοικητικής και Τεχνικής υπηρεσίας.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, οι Διευθυντές των Υπηρεσιών, το Δ.Σ της Ένωσης Εργαζομένων και συνάδελφοι από την Διοικητική και Τεχνική Υπηρεσία.

Το λόγο πρώτος πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων, κ Γ Χονδροζουμάκης, ενημερώνοντας τον Υπουργό Υγείας για την τεράστια ηθική, υλική και λειτουργική ζημιά που έχει υποστεί το Βενιζέλειο από την πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και τις επιπτώσεις που αυτή έχει επιφέρει στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Χωρίς πυρασφάλεια ο χώρος του Πανεπιστημίου που κάηκε

Επίσης ο Υπουργός ενημερώθηκε με υπόμνημα μας για την απόφαση της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης του προσωπικού, αναφορικά με τη μεταστέγαση των πυρόπληκτων υπηρεσιών και την αναγκαιότητα μεταφοράς τους στα Λευκά κτίρια του Πανεπιστημίου, τα οποία αποτελούν και τη μόνη ενδεδειγμένη, δίκαιη και προσωρινή λύση έως ότου οι εν λόγω υπηρεσίες αναπτυχθούν στη νέα πτέρυγα, η οποία ανοικοδομείται.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε η Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία βάσει τεχνογνωσίας τεκμηρίωσε την αναγκαιότητα μεταφοράς των υπηρεσιών στο εν λόγω κτίριο, επιχειρηματολογώντας και για τις δυσλειτουργίες που θα προκύψουν από τη μεταστέγαση των υπηρεσιών σε προκατασκευασμένους οικίσκους( κοντέινερ), σε περίπτωση που αδίκως δεν γίνει αποδεκτό από το Πανεπιστήμιο το αίτημα του Βενιζελείου για παραχώρηση χώρου προς λειτουργία των υπηρεσιών μας.

Στον υπουργό επίσης έγινε και επί μέρους ενημέρωση από συναδέλφους της Τεχνικής και Διοικητικής Υπηρεσίας για την έκταση της ζημιάς καθώς και οικονομοτεχνικά ζητήματα, τα οποία θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν για τη λήψη ορθολογικών αποφάσεων.

Απο πλευράς 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης και Διοίκησης τονίστηκε ότι οι όποιες λύσεις και αποφάσεις έχουν παρθεί για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν στόχο της Διοίκησης να παγιωθούν ες αεί. Επίσης ο αναπληρωτής Διοικητής εστίασε στο ιδιαίτερα ασφυκτικό χωροταξικό πρόβλημα που υπήρχε στο Βενιζέλειο και πως η παρούσα διαμορφωμένη κατάσταση του διαμελισμού των υπηρεσιών, έχει εντείνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.

Η υποδιοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. κα Γιακουμάκη έθεσε και το πρόβλημα με τη Σχολή Νοσηλευτικής του Βενιζελείου, για το οποίο αναζητείται η καταλληλότερη λύση για την απρόσκοπτη συνέχεια του πολύ σημαντικού εκπαιδευτικού και παραγωγικού της έργου.

Απο την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμβολή τους στην άμεση και τάχιστη επαναλειτουργία των υπηρεσιών, έστω και υπ’ αυτές τις συνθήκες, τόνισε ότι έχει ενημερωθεί πλήρως για την κρισιμότητα της κατάστασης στο Νοσοκομείο, αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του προσωπικού και τάσσεται υπέρ της ειλημμένης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, για τη διεκδίκηση παραχώρησης χώρου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από πλευράς Υπουργείου Υγείας, 7ης Υ.ΠΕ και Διοίκησης ΠΑΓΝΗ-ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ, για τη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος μας και τη μεταφορά των υπηρεσιών στο χώρο του Πανεπιστημίου καθώς επίσης και για την έκτακτη επιχορήγηση του Νοσοκομείου, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί.

Τόνισε επίσης ότι βούληση και απόφαση και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με την 7η Υ.ΠΕ αλλά και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι η άμεση επιστροφή στην κανονικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, με όρους ασφαλούς και αξιοπρεπούς εργασίας για όλους, και λειτουργικές υποδομές για τη στήριξη του Βενιζελείεου αλλά και της υγείας των πολιτών.

Ερωτήματα προς τον Υπουργό, κ Ξανθό για παράλληλα φλέγοντα θέματα του Νοσοκομείου

Επι της ευκαιρίας της φυσικής παρουσίας του Υπουργού Υγείας στο Βενιζέλειο και της εποικοδομητικής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε, η Ένωση Εργαζομένων για μια ακόμη φορά έθεσε το ζήτημα του Διοικητικού διαχωρισμού των δύο Νοσοκομείων, ΠΑΓΝΗ-ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ, και το γεγονός ότι τρία χρόνια τώρα δεχόμαστε συνεχείς χρονικές δεσμεύσεις χωρίς τελικό αποτέλεσμα. Επίσης του τέθηκε το ζήτημα των περικοπών για τα έτη 2012 -2013, για τα οποία επανειλλημένα η Ένωση Εργαζομένων έχει στείλει επιστολές στο Υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας την ένταξη των εν λόγω χρηματικών ποσών σε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα αποδίδονται άμεσα στους δικαιούχους τους καθώς έχουν προέλθει από επιβεβαιωμένη εργασία και αδίκως τους έχουν περικοπεί.

Απο την πλευρά του ο Υπουργός μας ενημέρωσε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι το ζήτημα του Διοικητικού διαχωρισμού να λυθεί οριστικά μέχρι το τέλος του 2018, με την κατάθεση Νομοσχεδίου προς διαβούλευση εντός Οκτωβρίου, ενώ για τα χρηματικά ποσά των ετών 2012 -2013 μας διαβεβαίωσε οτι θα το επανεξετάσει με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου, θεωρώντας όπως ό ίδιος δήλωσε ότι το ζήτημα έχει λυθεί.

Μήνυμα της Ένωσης Εργαζομενων

Η χθεσινή σύσκεψη με τον Υπουργο Υγείας και τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κοινής ανησυχίας για την έκταση των προβλημάτων που προέκυψαν αλλά και θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον, με την κοινή πεποίθηση ότι θα εφαρμοστεί η καταλληλότερη και συμφέρουσα λύση, ώστε το Βενιζέλειο να συνεχίσει την ανοδική του πορεία στην εξέλιξη, την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών στον πολίτη και την ανάπτυξη νέων δρόμων στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

Σε κάθε περίπτωση η ανάγκη επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου υπό κανονικές συνθήκες είναι το πρωτεύον και κυρίαρχο ζήτημα, με συνθήκες ασφαλούς και αξιοπρεπούς εργασίας για όλο το προσωπικό και προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με σεβασμό στην Ιστορία του Βενιζελείου, το κύρος του Νοσοκομείου αλλά και τις φιλοδοξίες για το μέλλον να πράξουν τα μέγιστα και τα δέοντα.

Το Βενιζέλειο νοσοκομείο είναι πολύ μπροστά!!!

Ο ανάλγητος κύριος Πρύτανης

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Ποιες συσκευές ανεβάζουν το ηλεκτρικό ρεύμα
Ποιες συσκευές ανεβάζουν το ηλεκτρικό ρεύμα;
Πως να μειώσουμε το λογαριασμό του ρεύματος
Πως να μειώσουμε το λογαριασμό του ρεύματος;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: