Έστειλαν παιδιά Γυμνασίου εκδρομή στο ΝΑΤΟ!!!

Έστειλαν παιδιά Γυμνασίου εκδρομή στο ΝΑΤΟ: Απίστευτο αλλά Γυμνάσιο του Ηρακλείου έστειλε μαθητές του «εκπαιδευτική» εκδρομή στο… στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Ιταλία!

«Εκπαιδευτική» εκδρομή στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη πραγματοποίησαν μαθητές του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης, για να ενημερωθούν για τον… ρόλο του οργανισμού.

Σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Γονέων Δήμου Ηρακλείου υπήρξε ενημέρωση «από γονείς του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου για την εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησε μια ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολι, την προηγούμενη εβδομάδα, στα πλαίσια συγκεκριμένου προγράμματος, μια από τις δράσεις του οποίου ήταν και η ενημέρωση για το ρόλο του ΝΑΤΟ».

Η Ένωση Γονέων καταγγέλλει απερίφραστα «αυτή την απόφαση της Διεύθυνσης του σχολείου και μάλιστα σε μια περίοδο που ο ρόλος του ΝΑΤΟ πήρε σάρκα και οστά στους πρόσφατους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας – Γαλλίας στη Συρία. Η επίθεση στη Συρία ενισχύει τον κίνδυνο για ένα γενικευμένο πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς, για τα παιδιά μας και επιβεβαιώνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι άλλο από μια πολεμική μηχανή που έχει ματώσει λαούς σε όλο τον κόσμο.

Θεωρούμε ότι ο Σύλλογος διδασκόντων φέρει σοβαρές ευθύνες για την έγκριση αυτής της απόφασης, καθώς και οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης».

Άραγε τι να είπαν οι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ στους Έλληνες μαθητές; Τα γνωστά παραμύθια ότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ασφάλειας που θωρακίζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα; Ότι είναι τάχα φίλος των παιδιών και τους μοιράζει καραμέλες την ίδια ώρα που δολοφονεί άλλα παιδιά; Αποκλείεται να τους είπαν ότι το ΝΑΤΟ αιματοκύλισε λαούς, όπως στη Γιουγκοσλαβία το 1999, στο Αφγανιστάν το 2001, στο Ιράκ το 2003, στη Λιβύη το 2011 και μέχρι και σήμερα στη Συρία και αλλού.

Σίγουρα δεν τους είπαν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974 και την κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού, την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των συνόρων της Ελλάδας, τις καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου, τη μη αναγνώριση της Κυπριακής ΑΟΖ, το γκριζάρισμα των Ιμίων και άλλων σημείων του Αιγαίου.

Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ δεν εξασφαλίζει τη σταθερότητα για τους λαούς. Το ΝΑΤΟ προωθεί επικίνδυνους σχεδιασμούς για τους λαούς των Βαλκανίων.

Καλούμε τους καθηγητές, τους γονείς και τους μαθητές να αποδοκιμάσουν την επίσκεψη μαθητών στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να καταδικάσουν τους βομβαρδισμούς στη Συρία και να απαιτήσουν εδώ και τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας, να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.

Με αυτό το περιεχόμενο να οργανώσουν εκδηλώσεις, ομιλίες, να πάρουν πρωτοβουλίες μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την υπεράσπιση της ειρήνης και της φιλίας των λαών!», καταλήγει η καταγγελία από την Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου.

Ενώ συνεχίζοντας και σε δεύτερη ανακοίνωση μετά και από σχετική απάντηση της Διευθύντριας του 6ου Γυμνασίου η οποία προσπάθησε να δικαιολογήσει μάλλον τα… αδικαιολόγητα, η Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου, αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση” δεχτήκαμε την απάντηση της Διευθύντριας του 6ου Γυμνασίου στην ανακοίνωση μας σχετικά με την επίσκεψη που οργάνωσαν στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ. Θα χαιρόμασταν βέβαια ακόμα περισσότερο αν μας είχαν παραχωρήσει και κάποιο απόσπασμα από την ομιλία που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στα παιδιά μας- όπως αναγράφει το κείμενο έγκρισης της επίσκεψης στο στρατηγείο. Έστω δυο λειψές κουβέντες από την σύντομη παρουσίαση του ρόλου του ΝΑΤΟ όπως εκφώνησε ο στρατιωτικός γονιός. Όλα αυτά αναφέρονται στην πρόγραμμα επίσκεψης.

Όμως μάλλον δεν τα είδε αυτά η διευθύντρια μας. Τους πολέμους τους είδε όμως? Τα παιδιά στη Συρία? Τους σκοτωμένους? Τους τραυματίες? Τους πρόσφυγες? Τι είπατε εσείς στα παιδιά μας?Να πάνε και να διασκεδάσουν τους δολοφόνους? Τους είπατε ότι ο κύριος με τη στολή που παρακολουθούσε την παράσταση, λίγο πριν πάτησε το κουμπί για να φύγει η βόμβα που αιματοκύλησε τη Συρία?

Ούτε το ΝΑΤΟ είναι θέρετρο, ούτε όποιος οργανώνει επισκέψεις στο στρατηγείο του τουρίστας. Έστω και τώρα ας αναλογιστούν όλοι για την παιδεία που δίνεται στα παιδιά μας και το μέλλον τους

Αιτήσεις αναπληρωτών-ωρομισθίων εκπαιδευτικών

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Την πέθανε στο Facebook για να της αρπάξει τον άνδρα
Την πέθανε στο Facebook για να της αρπάξει τον άνδρα
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: