Εμποροϋπάλληλοι με μισθό 148 ευρώ!!!

Μισθοί ύψους 148 ευρώ, πολύμηνες καθυστερήσεις, απολύσεις, κατάργηση των ρεπό και… αναμονή για την Ανάπτυξη!!!

Μισθοί ύψους 148 ευρώ, πολύμηνες καθυστερήσεις στις καταβολές των δεδουλευμένων, αλλαγή των συμβάσεων, εκ περιτροπής εργασία, απολύσεις και κατάργηση των ρεπό είναι τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εμποροϋπάλληλοι του νομού Θεσσαλονίκης και όχι μόνο βέβαια…

«Ακόμη και μέσα στην κρίση μεγάλες επιχειρήσεις μετρούν τεράστια κέρδη, φυσικά χωρίς θετικό αντίκτυπο στους εργαζόμενους. Μεγάλες εξαγορές, επεκτάσεις, ανταγωνισμοί, παράλληλα με το κλείσιμο μικρών καταστημάτων δείχνουν τη μελλοντική εικόνα της αγοράς και τις εργασιακές συνθήκες που θα επικρατούν», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) η πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων, Σοφία Καλαντίδου.

Η κ.Καλαντίδου έδωσε ενδεικτικά παραδείγματα μεγάλων επιχειρήσεων που είτε έχουν μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων, είτε προσλαμβάνουν νέους κάτω των 25 για τρίωρη εργασία με 148 ευρώ το μήνα, είτε τους απολύουν.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές για τόνωση της τουριστικής κίνησης. «Η εργάσιμη εβδομάδα του εμποροϋπαλλήλου δεν θα έχει σταθερή μέρα ανάπαυσης. Αφού μας μείωσαν τους μισθούς, τώρα ρίχνουν την παγίδα της αμοιβής για την δουλειά την Κυριακή. Ο νέος εργαζόμενους παίρνει 3,5 ευρώ την ώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από το voria.gr

Advertisements

Related Posts

Προσπάθεια φίμωσης του cretadrive.gr
Προσπάθεια φίμωσης του cretadrive.gr
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Την πέθανε στο Facebook για να της αρπάξει τον άνδρα
Την πέθανε στο Facebook για να της αρπάξει τον άνδρα
10 χώρες που δεν φορολογούν τους πολίτες τους
10 χώρες που δεν φορολογούν τους πολίτες τους
Αρέσει σε %d bloggers: