Η Ελλάδα τρίτη πιο δυστυχισμένη χώρα στον κόσμο

Ανεργία και ακρίβεια κάνουν την Ελλάδα μια από τις πιο δυστυχισμένες χώρες στον κόσμο… 

Σε άρθρο του το Business Insider αναφορικά με τις πιο δυστυχισμένες χώρες στον Κόσμο τοποθετεί την Ελλάδα στην 3η θέση.

Η αξιολόγηση του Business Insider προκύπτει με βάση σχετική έρευνα του Bloomberg το οποίο εισαγάγει έναν νέο δείκτη αξιολόγησης των οικονομιών των χωρών, τον “δείκτη δυστυχίας“.

Το ποσοστό του δείκτη αυτού προκύπτει από την πρόσθεση του ποσοστού ανεργίας με εκείνο του πληθωρισμού βάσει των γενικών τιμών καταναλωτή (ακρίβεια).

Ο δείκτης δημιουργήθηκε από τον οικονομολόγο Αρθουρ Οκούν και τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν πολύ δημοφιλής σαν όρος στις ΗΠΑ. Παρά τις κριτικές που έχει δεχθεί, οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η ανεργία και η ακρίβεια επηρεάζουν την ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων.

Το ελληνικό success story βρίσκεται στην τρίτη θέση με δείκτη δυστυχίας 27.10% (πληθωρισμός ΔΤΚ – 0,7%, ανεργία 27,8%), ενώ το ποσοστό αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας.

Το Business Insider κάνει ειδική αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μετά την εξαετή ύφεση και τις πολιτικές διαχείρισης της κρίσης χρέους. Σημειώνει, ακόμη, ότι ο δημόσιος τομέας παράγει το 40% του ΑΕΠ και ο τουρισμός ένα 18%. Προσθέτει, ακόμη, ότι το 20% του εργατικού δυναμικού είναι μετανάστες και απασχολούνται κυρίως στην γεωργία και στην ανειδίκευτη εργασία.

Το Business Insider τονίζει, επίσης, ότι η Ελλάδα είναι η μόνη ανεπτυγμένη χώρα που τώρα θεωρείται αναδυόμενη αγορά.

Αναλυτικά η λίστα με τις 21 πιο δυστυχισμένες χώρες:

1. Βενεζουέλα 2. Νότια Αφρική 3. Ελλάδα 4. Ισπανία 5. Αίγυπτος 6. Τουρκία 7. Κροατία 8. Ουρουγουάη 9. Ουκρανία 10. Κολομβία 11. Προτογαλία 12. Σλοβενία 13. Ιταλία 14. Σλοβακία 15. Ρωσία 16. Φιλιππίνες 17. Ιρλανδία 18. Πολωνία 19. Βραζιλία 20. Χιλή 21. Φινλανδία

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
«Συρρικνώνονται» δραματικά οι πάγοι της Ανταρκτικής
«Συρρικνώνονται» δραματικά οι πάγοι της Ανταρκτικής
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Κόβουν αυτοκινητοβιομηχανίες που υποστηρίζουν Τραμπ
Κόβουν αυτοκινητοβιομηχανίες που υποστηρίζουν Τραμπ
Αρέσει σε %d bloggers: