Η Veyron έχασε το στέμμα της στην κατηγορία των ταχύτερων κλειστών supercars… 

Η Bugatti Veyron 16.4 Super Sport ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Η μέρα που κανείς δεν περίμενε πως θα έρθει, ήρθε, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες.

Η αφαίρεση του τίτλου του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο, βασίζεται σε μια τεχνική λεπτομέρεια. Η Veyron SS είχε πιάσει 431 χλμ/ώρα, αφού πρώτα οι τεχνικοί είχαν απενεργοποιήσει τον κόφτη στροφών. Ωστόσο, στα αυτοκίνητα που πωλούνταν στους πελάτες ο κόφτης ήταν ενεργοποιημένος. Άρα η πραγματική τελική περιοριζόταν στα 415 χλμ/ώρα.

Με βάση αυτή τη λεπτομέρεια, το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες, είναι πλέον το Hennessey Venom GT, το οποίο πριν από δύο εβδομάδες κατάφερε να πιάσει τα 428 χλμ/ώρα.

Δεν πρόλαβε να περάσει μία εβδομάδα όμως και η Bugatti άρχισε το γνωστό παιχνίδι των διαρροών. Πρώτα δημοσίευσε μία φωτογραφία με μια μισάνοιχτη πόρτα υπόστεγου αεροδρομίου και κατόπιν άρχισε το παιχνίδι με τις λέξεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

bugatti-veyron-grand-sport-vitesse-wrc-teaser

Για την ώρα πάντως η Bugatti κέρδισε το ρεκόρ στα ανοικτά αυτοκίνητα και σίγουρα ετοιμάζει κάτι εξίσου δυνατό και γρήγορο για τα κλειστά μοντέλα. Αναμένουμε λοιπόν…

Advertisements

Related Posts

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτροκίνητων
Το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτροκίνητων
Γιατί η Audi καταργεί 9500 θέσεις εργασίας;
Αλλάζουν όλα στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία
Αλλάζουν όλα στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία
Η Porsche με το βλέμμα στη βιωσιμότητα
Η Porsche με το βλέμμα στη βιωσιμότητα
Αρέσει σε %d bloggers: