Κόντρες με… χορτοκοπτικά!!!

Μηχανή του γκαζόν αναπτύσσει ταχύτητα 210 χιλιομέτρων την ώρα…

Την πιο γρήγορη χαρτοκοπτική μηχανή όλων των εποχών κατασκευάζει γνωστή ιαπωνική εταιρεία η οποία θα είναι ικανή να αναπτύσσει ταχύτητα 210 χιλιομέτρων την ώρα.

Η εταιρεία αντικατέστησε τον κινητήρα μηχανής του γκαζόν, που παράγει η ίδια, με τον κινητήρα μοτοσικλέτας, που επίσης παράγεται από την ίδια. Το αρχικό μοντέλο χορτοκοπτικής μηχανής διέθετε μεταλλικές λεπίδες, οι οποίες όμως έπρεπε να αφαιρεθούν καθώς οι μηχανικοί αδυνατούσαν να βρουν τρόπο να τις συνδέσουν στο νέο κινητήρα.

Στη θέσης τους τοποθετήθηκαν δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ικανά να πραγματοποιήσουν 4.000 στροφές το λεπτό και φυσικά ικανά να κόψουν ταχύτατα το γκαζόν. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των μηχανικών, η μηχανή του γκαζόν θα μπορεί να επιταχύνει από στάση σε ταχύτητα 100 χιλιομέτρων ανά ώρα σε μόλις 4 δευτερόλεπτα.

Και αγώνες χορτοκοπτικών μηχανών… 

Η μόδα για ταχύτατες χορτοκοπτικές μηχανές δεν είναι καινούργιο φαινόμενο στη Μεγάλη Βρετανία. Στη χώρα υπάρχει μάλιστα και ειδικό κλαμπ αγωνιστικών μηχανών του γκαζόν (British Lawn Mower Racing Association), ενώ οι πρώτοι αγώνες πραγματοποιήθηκαν το 1973. Η νέα χορτοκοπτική μηχανή δεν θα έχει ωστόσο δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του κλαμπ.

Ο λόγος είναι ότι “μετά τις μετατροπές, η μηχανή θα θυμίζει ελάχιστα χορτοκοπτική”, εξηγεί το μέλος της κριτικής επιτροπής των αγώνων χορτοκοπτικών μηχανών, Μαρκ Ρόμπινσον. “Οι αγώνες με μηχανές του γκαζόν δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ιπποδύναμη. Η ικανότητα χειρισμού είναι πολύ σημαντική επίσης” προσέθεσε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

Related Posts

Μια κλεφτή ματιά στο μουσείο της Porsche
Μια κλεφτή ματιά στο μουσείο της Porsche
Online επίσκεψη σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Online επίσκεψη σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Μειώνεται η παραγωγή αυτοκινήτων
Μειώνεται η παραγωγή αυτοκινήτων
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: