Αυτοκίνητο από σκουπίδια…

Άστεγος έφτιαξε αυτοκίνητο από… σκουπίδια και το ονόμασε Γαριδάμαξο-Shrimpmobile…

Λέγεται Orismar de Souza και είναι ένας άστεγος από την Βραζιλία, μη μπορώντας λοιπόν να αγοράσει αυτοκίνητο αποφάσισε να φτιάξει ένα, χρησιμοποιώντας σκουπίδια, ανταλλακτικά, σφυρί και μία σμίλη! Έτσι, τέσσερα χρόνια αργότερα το “Γαριδάμαξο” (Shrimpmobile), όπως το αποκαλεί, τον έκανε να σταθεί στα πόδια του.

trash-car-shrimpbobileΟ 35χρόνος Souza χρειάστηκε να ζητιανεύει και να λιμοκτονεί στην πόλη του São José de Piranha για 4 μήνες έτσι ώστε να μαζέψει $270 δολλάρια που χρειαζόταν ακόμα για λαμάρινες τις οποίες έκοψε και διαμόρφωσε χρησιμοποιώντας ένα δανεικό σφυρί και μια σμίλη. Έκλεψε ένα κινητήρα 125cc από ένα σκουτεράκι, ενώ ταυτόχρονα μάζευε πεταμένα ανταλλακτικά από όλη την περιοχή. Ο Souza δεν είχε καμία εμπειρία στην επεξεργασία μετάλλων πέρα από τα σιδερένια δοχεία που αντάλλαζε για φαγητό και ρούχα όταν ήταν μικρός και παραλίγο να τα παρατήσει όταν δυσκόλεψαν οι εργασίες με τις λαμαρίνες.

“Κανείς δε πίστευε σε μένα, όλοι γελούσαν… Είχα ταπεινωθεί, όμως κέρδισα! Έφτιαξα το αυτοκίνητο μου με τα χέρια μου!” δήλωσε ο Souza σε δημοσιογράφο τοπικής εφημερίδας.

trash-car-shrimpbobileΜέχρι το Δεκέμβριο κατάφερε να αντικαταστήσει τη μανιβέλα, από τον κινητήρα της μηχανής που είχε κλέψει, με μια μίζα αυτοκινήτου και να προσθέσει ένα κιβώτιο ταχυτήτων με όπισθεν. Το, κυρίως φτιαγμένο από κομμάτια Fiat “Γαριδάμαξο” μπορεί να φτάσει τα 80 χλμ/ώρα! Αυτό του το δημιούργημα τον βοήθησε να βρεί σπίτι και δουλειά και λέει πως ο επόμενος του στόχος θα είναι να βγάλει αρκετά χρήματα ώστε να φτιάξει γκαράζ για το “καμάρι” του…

Του ευχόμαστε τα καλύτερα…

Αρέσει σε %d bloggers: