Οι φήμες για το Q3 RS αποδεικνύονται στο βίντεο με το Audi Q3 να φορά των 2.5 λίτρων μοτέρ του RS3… 

Περισσότερα πειστήρια από ένα βίντεο νομίζω πως δεν χρειάζονται για να επιβεβαιωθούν πλήρως οι φήμες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, φήμες που ήθελαν το Audi Q3 να αποκτά το πιο ισχυρό αδερφάκι με τα χαρακτηριστικά RS.

Πράγματι, στο βίντεο που παρουσιάζουμε στην συνέχεια έχουμε πλέον να κάνουμε με το Audi Q3 RS Prototype, κάτω από το καπό του οποίου φωλιάζει ένα υπέρ-τροφοδοτούμενο μοτέρ 2,5 λίτρων δανεισμένο από το RS3. Ουσιαστικά αυτό το πρότοτυπο εκφράζει έμπρακτα πλέον τις προθέσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας από το Ingolstadt να προσθέσει στην γκάμα του νέου compact SUV, του Audi Q3, και μια έκδοση υψηλών επιδόσεων που θα φέρει το γράμμα S ή το RS.

Το συγκεκριμένο προτότυπο παρουσιάστηκε στο ευρωπαϊκό press release του νέου Audi Q3 στην Ζυρίχη της Ελβετίας. Σ’ αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο προτότυπο δεν παρουσιάστηκε στατικά, καθότι υπήρξε η δυνατότητα οδήγησης του, όπως θα βρείτε στο τέλος του άρθρου.

Audi-Q3-RS-engineΗ καρδιά του Q3 RS ή Q3 S λέγεται ότι θα είναι ο κινητήρας 5 κυλίνδρων σε σειρά και χωρητικότητας 2,5 λίτρων που συναντάμε στα RS3 και TT RS, μόνο που για την περίπτωση του compact SUV της Audi η απόδοση θα έχει πέσει στους 300 ίππους αντί των 340 ίππων. Επιπλέον, η κίνηση θα μεταδίδεται και στους 4 τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης quattro και ενός κιβωτίου S-tronic 7 σχέσεων και διπλού συμπλέκτη.

Στην συνέχεια το βίντεο με το super-Q3 σε δράση…

[dcs_img width=”300″ height=”135″ thumb=”true” icon=”play” framed=”black” desc=”Audi Q3 RS Prototype Video” lightbox=”true” title=”Audi Q3 RS Prototype Video” url=”http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qRi-uWmTmd8#at=120″]https://www.cretadrive.gr/wp-content/uploads/2011/01/video-player.jpg[/dcs_img]

Related Posts

Ποιο είναι το καλύτερο χειμερινό ελαστικό
Ποιο είναι το καλύτερο χειμερινό ελαστικό;
Πως φτιάχνονται τα λογότυπα των μεγάλων
Πως φτιάχνονται τα λογότυπα των μεγάλων;
Πρόστιμο 800 εκ. ευρώ στην Audi για το dieselgate
Πρόστιμο 800 εκ. ευρώ στην Audi για το dieselgate
Αλήθεια πως φτιάχνονται τα λογότυπα των μεγάλων
Αλήθεια πως φτιάχνονται τα λογότυπα των μεγάλων;
Αρέσει σε %d bloggers: