Η έκδοση Quattro που περιμέναμε για το Α1, είναι πλέον γεγονός και μάλιστα πολύ ευχάριστο…

audi-a1-quattro

Συγγνώμη, αλλά υπάρχει κάποιος, που η λέξη Quattro, να μην του θυμίζει κάτι; Καλά το φαντάστηκα, κανείς… Πάντως στην Audi το παίζουν καλά το παιχνίδι με την δημοσιότητα και το marketing, αλίμονο αν δεν το έκαναν και αυτοί. Συγκεκριμένα, πριν από καιρό είχαν ήδη κάνει την εμφάνιση τους  φήμες που είχαν διαρεύεσει από τους Γερμανούς του Ingolstadt περί έκδοσης Quattro και S1 στο νέο τους δημιούργημα, το δημοφιλές πλέον premium supermini Audi A1. Το Audi A1 Quattro το βλέπουμε -σχεδόν- τώρα, ωστόσο, βέβαια περιμένουμε με ανοικτές αγκάλες και το S1, αν και νομίζω οτιδήποτε έχει τετρακίνηση με εξιτάρει περισσότερο.

Ας δούμε όμως στην πορεία τι ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση του Audi A1 Quattro… Το ενδιαφέρον στοιχείο πάντως στην λιτή, κατά τα άλλα, ανακοίνωση από την αυτοκινητοβιομηχανία του Ingolstadt είναι πως στην περίπτωση του A1 θα υπάρξουν περισσότερες από μια τετρακίνητες εκδόσεις, γεγονός εξαιρετικά ενδιαφέρον.

audi-a1-quattroaudi-a1-quattro

Το σχετικό δελτίο τύπου της γερμανικής εταιρείας αναφέρει ότι η Audi εισάγει για πρώτη φορά στην κατηγορία των premium supermini μοντέλων το γνωστό, από τα Audi A3 και TT, σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, το οποίο αποτελείται από το γνωστό ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συμπλέκτη Haldex, με τη βοήθεια του οποίου, εφόσον παρατηρηθεί απώλεια πρόσφυσης στους εμπρός τροχούς του οχήματος, στιγμιαία ένα μέρος της ροπής του κινητήρα μεταδίδεται και στους πίσω. Βέβαια, υπό νορμάλ συνθήκες οδήγησης, το συγκεκριμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης δίνει την αίσθηση περισσότερο, ενός αμιγώς προσθιοκίνητου οχήματος.

audi-a1-quattroΣτις επίσημες ανακοινώσεις τους οι άνθρωποι της Audi δεν δίνουν στην δημοσιότητα κανένα επιπλέον στοιχείο που να αποσαφηνίζει ποια ή ποιες ακριβώς εκδόσεις του A1 θα “φορούν” το Quattro, ενώ και η κουβέντα για ακόμα πιο ισχυρές εκδόσεις του εν λόγω supermini μοντέλου τους μένει επίσης ανοικτή και με πολλά “υπονοούμενα”.

audi-a1-quattroΚατά πάσα πιθανότητα το Quattro θα το δούμε να φιγουράρει μαζί με τον κινητήρα 1.4TFSi απόδοσης 185ps, ενώ και το ενδεχόμενο για μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση μένει πάντα ανοικτό, περιμένουμε άλλωστε και το S1, μέχρι τότε όμως ας αρκεστούμε στα παιχνίδια marketing των Γερμανών, θαυμάζοντας το A1 στα χιόνια..

Related Posts

Καλύτερη Ευρωπαϊκή μάρκα η Audi
Πρώτη γεύση από το νέο Micra!
21.000 Volkswagen με «πειραγμένο» λογισμικό στην Ελλάδα
30 διευθυντικά στελέχη της VW εμπλέκονται στο σκάνδαλο
Αρέσει σε %d bloggers: