Δώσε και …σώσε στην Εφορία!!!

Με άτυπη συμφωνία θα μπορείς να κάνεις την δική σου ρύθμιση οφειλών με την Εφορία…

Μια άτυπη ρύθμιση εξόφλησης χρεών, με δόση κάθε μήνα ανάλογη των χρημάτων που έχει για να δώσει, μπορεί να ενεργοποιήσει κάθε φορολογούμενος, αξιοποιώντας εφαρμογή του Taxisnet.

Ρύθμιση του τύπου «δώσε ότι μπορείς» και μάλιστα από φορολογικό παράθυρο του συστήματος TAXIS με την βούλα του οικονομικού επιτελείου, μπορούν να εκμεταλλευθούν κυρίως 1,8 εκατομμύρια μικρο-οφειλετών, με χρέη ως 5.000 ευρώ προς το Δημόσιο.

Οι περισσότεροι από αυτούς, που λόγω εισοδημάτων, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα ύψη των δόσεων των ισχυουσών ρυθμίσεων, αποκτούν την ευχέρεια να δίνουν κάθε μήνα έστω και 15-20 ευρώ ως έναντι του χρέους τους.

Έτσι και το Δημόσιο θα έχει έσοδα και εκείνοι θα εμφανίζονται ως ενεργοί και πρόθυμοι να πληρώσουν, βγάζοντας τα ονόματα τους από την λίστα των …αδιάφορων οφειλετών, που πρώτοι θα υποστούν κατασχέσεις.

«Εφόσον ο φορολογούμενοι δίνουν αυτό το άτυπο «έναντι» κάθε μήνα, μπορούν να προστατευτούν από ενδεχόμενες κατασχέσεις καταθέσεων, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων τους» δήλωσε, στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Οι οφειλέτες απέκτησαν την ευχέρεια να δίνουν όσα μπορούν κάθε μήνα έναντι του αρχικού χρέους, μέσω του προσωπικού τους λογαριασμού στο σύστημα ΤΑXIS. Από εκεί, πριν εκτυπώσουν την Ταυτότητα Οφειλής, το εκκαθαριστικό δηλαδή με το οποίο πληρώνουν στο γκισέ τράπεζας ή ταχυδρομείου, μπορούν να επιλέξουν να μην υπάρχει προσυμπληρωμένο το ποσό που προκύπτει αυτόματα βάσει του συνολικού χρέους τους στην Εφορία. Έτσι, αφού το τυπώσουν, μπορούν να γράψουν στο ειδοποιητήριο και να δώσουν όσα ευρώ διαθέτουν, ακόμη και διαφορετικά ποσά κάθε μήνα, μειώνοντας το αρχικό κεφάλαιο του χρέους.

Το οικονομικό επιτελείο επισημαίνει πάντως πως κάθε τέτοια πληρωμή έναντι του χρέους, θα αντιπαραβάλλεται με τα εισοδήματα και τις καταθέσεις του οφειλέτη και σε περίπτωση που προκύπτει ότι μπορεί να δίνει σημαντικά μεγαλύτερη δόση, θα ενεργοποιείται αυτομάτως η διαδικασία των κατασχέσεων.

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Τα smartphone σταθμός για το 5G!
Τα smartphone σταθμός για το 5G!
Τι λένε τα νέα Xiaomi Mi 10 Series
Τι λένε τα νέα Xiaomi Mi 10 Series;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: