Παγκόσμιο Κύπελλο 2018

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Η FIFA ανακοίνωσε το χρηματικό έπαθλο

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Ποσό ρεκόρ θα μοιραστεί στις 32 εθνικές ομοσπονδίες ανάλογα με τη θέση στην οποία θα τερματίσουν στο τουρνουά

Στις 27 Οκτωβρίου, η FIFA ανακοίνωσε το ποσό που θα διανεμηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 και θα αφορά χρηματικά έπαθλα, πληρωμές προς τους συλλόγους που θα συμμετέχουν και αμοιβή για την ασφάλιση των παικτών τους.

Φέτος, ο παγκόσμιος ποδοσφαιρικός διοργανωτής ενίσχυσε την οικονομική προσφορά του σε επίπεδα ρεκόρ με το ποσό να ανέρχεται στο ύψος των 791 εκατομμυρίων δολαρίων, από τα οποία τα 400 εκατομμύρια δολάρια θα απονεμηθούν αμιγώς στις 32 εθνικές ομοσπονδίες ανάλογα με τη θέση στην οποία θα τερματίσουν στο τουρνουά.

Επίσης, η νικήτρια ομάδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη Ρωσία θα λάβει χρηματικό έπαθλο ρεκόρ, αξίας 38 εκατομμυρίων δολαρίων, δεδομένου ότι η Γερμανία που στέφθηκε Παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2014 στη Βραζιλία, έλαβε 35 εκατομμύρια δολάρια.

Το συνολικό χρηματικό έπαθλο ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων είναι αυξημένο κατά 12% σε σχέση με τα 358 εκατομμύρια που καταβλήθηκαν στις ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 στη Βραζιλία.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δήλωσε ότι η αύξηση του χρηματικού επάθλου δείχνει την υγιή οικονομική κατάσταση της FIFA, παρά τη ζημία των 369 εκατομμυρίων δολαρίων που σημείωσε το 2016.

Συνεπώς, αν η Ελλάδα είχε καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Μόσχα, δεδομένου ότι είχε ξεκινήσει καλά στα προκριματικά σημειώνοντας τρεις νίκες, θα ήταν και αυτή μία από τις ομάδες που ακόμα και αν αποκλειστούν από τον πρώτο γύρο, θα λάβουν αποζημίωση 8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρόλα αυτά, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μίχαελ Σκίμπε και το επιτελείο του, θα παραμείνουν στο τιμόνι της Εθνικής για τα επόμενα δύο χρόνια με στόχο την πρόκριση της Ελλάδας στο Euro του 2020.

Ωστόσο, οι κολοσσοί του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Γερμανία και Βραζιλία, κάτοχοι τεσσάρων και πέντε παγκόσμιων τίτλων αντίστοιχα, στοχεύουν να φτάσουν πολύ ψηλά στο φετινό Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας. Τα δύο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, όχι μόνο επιζητούν την παγκόσμια αναγνώριση για μια ακόμη φορά, αλλά συνάμα αποβλέπουν και στην είσπραξη του χρηματικού επάθλου ρεκόρ των 38 εκατομμυρίων δολαρίων.

Επιπλέον, η Γερμανία σκοπεύει να υπερασπιστεί τον τίτλο της ως παγκόσμια πρωταθλήτρια, να ισοφαρίσει τη Βραζιλία των πέντε παγκοσμίων κυπέλλων και να γίνει η τρίτη χώρα μετά τη Βραζιλία και την Ιταλία που θα έχει κερδίσει δύο διαδοχικά παγκόσμια τουρνουά. Ωστόσο, αν η Βραζιλία κατακτήσει το φετινό τουρνουά, θα φτάσει τους έξι παγκόσμιους τίτλους και θα επιβεβαιώσει τη φήμη της ως η καλύτερη ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Κόσμου.

Η επίσημη έναρξη του τουρνουά θα γίνει στις 8 Ιουνίου, ενώ η 15η Ιουλίου έχει οριστεί ως η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού, στο γήπεδο Λουζνικί της Μόσχας, όπου και θα μάθουμε ποιος θα είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Να ποιοι είναι οι 10 καλύτεροι ποδοσφαιριστές του κόσμου

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,