Επιταχύνεται η ανάπτυξη του Apple Car με στόχο την παρουσίαση του μέσα στο 2019!!!

Σύμφωνα με αναφορά της Wall Street Journal, η Apple επιταχύνει την ανάπτυξη του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου με στόχο την παρουσίαση του μέσα στο 2019!

Για να επιτευχθεί ο χρονικός στόχος της Apple, η εταιρεία έχει τριπλασιάσει τον αρχικό κορμό της ομάδας του project Titan από 600 στα 1800 άτομα.

apple-car-launch-at-2019

Η εταιρεία έχει προσλάβει ειδικούς πάνω στα αυτοοδηγούμενα οχήματα, αν και οι πηγές επισημαίνουν ότι τα σχέδια της Apple δεν είναι το πρώτο της αυτοκίνητο να είναι αυτόνομο. Βέβαια αυτές οι δυνατότητες εντάσσονται στον μελλοντικό σχεδιασμό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal, η δέσμευση αυτή υποδεικνύει πως η Apple σκοπεύει να παίξει σημαντικό ρόλο στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, αν και δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα υπάρξει συνεργασία με κάποια άλλη εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή.

Σε κάθε περίπτωση, το 2019 κρίνεται φιλόδοξο ως έτος-στόχος, καθώς η ανάπτυξη και κατασκευή ενός τέτοιου οχήματος αποτελεί πολύπλοκη διαδικασία, ειδικά για μια εταιρεία που δεν έχει εμπειρία πάνω στο αντικείμενο.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι αρκετά μικρή – και η πτώση των τιμών του πετρελαίου δεν δείχνει να βοηθάει τα πράγματα.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι η Tesla Motors και η Nissan Motor πωλούν τα δημοφιλή και γνωστά ηλεκτρικά οχήματα, ωστόσο το ποσοστό τους επί του συνόλου είναι πολύ μικρό.

Πιο μακροπρόθεσημα ωστόσο, αυτό αναμένεται να αλλάξει, λόγω της αυστηροποίησης των επιτρεπομένων ορίων εκπομπών παγκοσμίως, ενώ φυσικά και το σκάνδαλο της γερμανικής VW με τις παραποιημένες τιμές για τις εκπομπές ρύπων σίγουρα θα επιταχύνει τον δρόμο προς τα αμιγώς ηλεκτρικά και πιο φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα…

Δείτε και το σχετικό: Η Apple ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Related Posts

Το πολύ internet μας ανεβάζει την πίεση
Το πολύ internet μας ανεβάζει την πίεση
14 sites για να μάθετε πράγματα τζάμπα
14 sites για να μάθετε πράγματα τζάμπα
17 sites που θα μας κάνουν πιο έξυπνους
17 sites που θα μας κάνουν πιο έξυπνους
Το καλό εργασιακό περιβάλλον φέρνει την ευτυχία
Το καλό εργασιακό περιβάλλον φέρνει την ευτυχία
Αρέσει σε %d bloggers: