Απόσυρση αυτοκινήτων και τέλη κυκλοφορίας

Διευκρινίσεις για την απόσυρση οχημάτων, αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας…

Διευκρινίσεις σχετικά με την διαδικασία της απόσυρσης παρέχει με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών, στην οποία διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, ως προϋπόθεση για την απόσυρση ενός οχήματος, αφορά μόνο τον τελευταίο ιδιοκτήτη του οχήματος. Τυχόν οφειλές από άλλους προηγούμενους κατόχους του στο παρελθόν δεν επηρεάζουν τη διαδικασία.

Τα οχήματα που τίθενται σε εκούσια ακινησία (κατάθεση των στοιχείων κυκλοφορίας στην αρμόδια ΔΟΥ), απαλλάσσονται των τελών κυκλοφορίας

Σε ό,τι αφορά οχήματα για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους έχουν υποβάλλει δήλωση ακινησίας, χορηγείται από την εφορία βεβαίωση με την ένδειξη «για την παράδοση του οχήματος σε εγκαταστάσεις της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ) ή σε σημείο συλλογής οχημάτων τέλους κύκλου ζωής.

Στο μεταξύ με άλλη εγκύκλιο του, το υπουργείο Οικονομικών, δίνει εντολές στις εφορίες να αποστείλουν ειδοποιητήρια σε κατόχους οχημάτων που δεν είχαν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας στο παρελθόν. Πρόκειται για όσους δεν έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας και έχουν εντοπισθεί από διασταυρώσεις  του υπουργείου και οι οποίοι τώρα καλούνται να τα εξοφλήσουν.

Τέλος, όπως διευκρινίζεται το συνολικό ποσό της βεβαίωσης καταβάλλεται σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις, ενώ αν η συνολική οφειλή είναι μέχρι 150 ευρώ, τότε καταβάλλεται εφάπαξ.

Related Posts

Αμετάβλητα τα τέλη κυκλοφορίας για τα νεότερα αυτοκίνητα
Πώς υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας βάσει της «πρώτης ταξινόμησης»;
Αυτόματοι συμψηφισμοί ΕΝΦΙΑ – φόρου εισοδήματος με επιστροφή φόρου!!!
Το όχημα σας είναι σίγουρα ασφαλισμένο;