Απίστευτη πρόκληση από το BBC!!!

Μην πιστεύετε τίποτα για την Αρχαία Ελλάδα, είναι όλα ψέματα… λέει το BBC!!! 

Ένα κείμενο του καθηγητή της Οξφόρδης, Αρμάντ Ντ’ Ανζούρ που αμφισβητεί όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα για την Αρχαία Ελλάδα φιλοξενεί η ηλεκτρονική σελίδα του BBC και προκαλεί.

Ο καθηγητής στο κείμενό του προσπαθεί να… «αποσαφηνίσει» ποιοι από τους αρχαίους θρύλους που γνωρίζουμε είναι αληθινοί ή μυθεύματα της φαντασίας και καταλήγει σε απίστευτα συμπεράσματα που μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν.

Κατά τον κ. Ντ’ Ανζούρ λοιπόν, ο Δούρειος Ίππος είναι απλά ένα παραμύθι, εμπνευσμένο κατά πάσα πιθανότητα από τον τρόπο που κάλυπταν οι Αρχαίοι τις πολιορκητικές μηχανές με δέρματα αλόγων για να μην καίγονται από τα φλεγόμενα βέλη.

Αποκύημα όμως φαντασίας, κατά τον καθηγητή της Οξφόρδης εκτός από τον Δούρειο Ίππο είναι και ο ίδιος ο Όμηρος. Ο συντάκτης του άρθρου υποστηρίζει ότι η ύπαρξη του επικού συγγραφέα έχει αμφισβητηθεί αρκετές φορές και βασίζει το επιχείρημά του στο γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε πολλά για τη ζωή του, ενώ τα έργα του διαδόθηκαν προφορικώς και όχι γραπτώς.

Επίσης ο Ντ’ Ανζούρ αμφισβητεί ότι ο εφευρέτης του ελληνικού αλφάβητου ήταν ο Παλαμήδης, καθώς όπως υποστηρίζει το όνομα Παλαμήδης μπορεί να σημαίνει απλά «έξυπνος άνθρωπος των παλαιών».

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο καθηγητής αμφιβάλει αν ο Πυθαγόρας ήταν πραγματικός μαθηματικός και φτάνει στο σημείο να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι εκείνος ανακάλυψε το Πυθαγορείο Θεώρημα και ότι η εξίσωση αυτή ήταν γνωστή αιώνες νωρίτερα στους Βαβυλώνιους.

Προφανώς ο καθηγητής της Οξφόρδης δεν θα μπορούσε να μην αμφισβητήσει και το πόσο… Σπαρτιάτες ήταν οι Σπαρτιάτες.

Ενώ βέβαια ο Ντ’ Ανζούρ αμφισβητεί το γεγονός ότι ο Σωκράτης υπήρξε φιλόσοφος, μιας και δεν έγραψε τίποτα και όσα γνωρίζουμε για εκείνον προέρχονται από τον Πλάτωνα, ενώ τον Μέγα Αλέξανδρο τον χαρακτηρίζει “κοντό, παρορμητικό, μέθυσο, με κοκκινωπή όψη και ενοχλητική χροιά φωνής”.

Advertisements

Related Posts

Ο πρωινός βήχας των καπνιστών θεωρείται νόσος
Ο πρωινός βήχας των καπνιστών θεωρείται νόσος
Πώς επιτίθεται ο κορονοϊός στο ανθρώπινο σώμα
Πώς επιτίθεται ο κορονοϊός στο ανθρώπινο σώμα;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Online επίσκεψη σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Online επίσκεψη σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Αρέσει σε %d bloggers: