Απίστευτο, απέλυσαν εργαζόμενη στο Ηράκλειο λόγω… εγχείρησης!!!

Απέλυσαν εργαζόμενη σε εργοστάσιο στο Ηράκλειο επειδή πήρε αναρρωτική άδεια…

Σάλο προκαλεί και η ανακοίνωση από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου (δείτε τον σύνδεσμο: http://www.eiyi.gr/)…

Από την Ανακύκλωση στα Σκουπίδια!!!

“Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από την απόφαση της εταιρίας Creta Eco Fhoenix που διαχειρίζεται το εργοστάσιο της Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο.

Χθες 17/3/2015 κάλεσε εργαζόμενη του εργοστασίου που βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια , να προσέλθει στο εργοστάσιο όπου ανακοινώθηκε η απόλυση της.

Ο λόγος ; Ότι “θα αργήσει να γυρίσει στην εργασία της και η απουσία της δεν βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου.”, γράφει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, η εργαζόμενη, κι ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια μετά από βλάβη στη σπονδυλική στήλη, πάθηση για την οποία επιβάλλεται χειρουργική επέμβαση, εκλήθη από την εργοδοσία να επιστρέψει στη δουλειά για να της κοινοποιηθεί η απόλυσή της, καθώς λόγω της ασθένειάς της κρίθηκε αντιπαραγωγική.

Τι θέλει λοιπόν η εργοδοσία; Θέλει εργαζόμενους να τους ξεζουμίζει στη δουλειά και όταν σακατευτούν πλέον και δεν μπορούν να δουλέψουν άλλο για να αυγατίζει τα κέρδη της εργοδοσίας, να την πετάει στον καιάδα της ανεργίας, γράφει η σχετική ανακοίνωση της ΕΙΥΗ.

Το “όταν γίνει καλά ας έρθει από εδώ να την εξετάσει και ο δικός μας γιατρός και βλέπουμε” αποτελεί χείριστη αντιμετώπιση ανθρώπου και παραπέμπει σε άλλες εποχές. Εποχές που δεν υπήρχε κοινωνική ασφάλιση, εργατικές ασθένειες, εργασιακά δικαιώματα, εποχές που ο εργοδότης απασχολούσε όποτε ήθελε τον εργαζόμενο για όσο ήθελε.

Νόμιμο και ηθικό ονομάζει η εργοδοσία, να απολύεται μία εργαζόμενη μάνα επειδή τόλμησε να πάθει σοβαρή ζημιά στην σπονδυλική της στήλη και να χρειαστεί εγχείρηση. Μάλιστα σε μία επιχείρηση που από τη φύση της εργασίας, οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να σκύβουν συνέχεια μπροστά στην κορδέλα της διαλογής.

Τέλος, η ΕΙΥΗ καλεί τον δήμο Ηρακλείου να πάρει θέση καθώς συνεργάζεται μαζί της για την αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ ταυτόχρονα η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και οι εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση ξεκινάνε αγώνα, με 4ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 20/3/2015 για την δικαίωση της συναδέλφου, απαιτούν, εδώ και τώρα την ανάκληση της απόλυσης!!!

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: