Ευάλωτα σε απειλές τα Android smartphones

Έρευνα της Google δείχνει ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα για την ασφάλεια smartphones με λειτουργικό Android…

Μία έρευνα που χρηματοδότησε εν μέρει η Google δείχνει ότι πρέπει να γίνουν πολλά βήματα ακόμα για την ασφάλεια των Android smartphones.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, περίπου το 87% των Android smartphones που κυκλοφορούν αντιμετωπίζουν απειλή από κάποιο από τα πολλά κενά ασφαλείας που ήδη υπάρχουν και το σχετικό malware που το εκμεταλλεύεται.

Οι διορθώσεις των κενών ασφαλείας δεν μοιάζουν να είναι επαρκείς και αυτό αφήνει εκτεθειμένους τους χρήστες των mobile συσκευών με το λειτουργικό σύστημα της Google.

H ποικιλία συσκευών και ο μεγάλος αριθμός κατασκευαστών που επιλέγουν το Android ως λειτουργικό σύστημα των νέων μοντέλων εκτιμάται ότι οδηγεί σε αδυναμία αντιμετώπισης του ζητήματος των κενών ασφαλείας που έχουν εντοπιστεί κατά καιρούς στο Android οικοσύστημα.

Οι συσκευές Google Nexus εμφανίζονται να είναι οι ασφαλέστερες Android προτάσεις, καθώς ανανεώνονται διαρκώς με όλα τα τελευταία patches.

Οι LG, Motorola, Samsung, Sony, HTC και Asus κατατάσσονται σε καλές θέσεις από την άποψη της φροντίδας των κενών ασφαλείας που προκύπτουν στο Android, παρόλο που αυτό δεν σημαίνει ότι παρέχουν απόλυτη ασφάλεια από όλες τις εν δυνάμει απειλές που ενδέχεται να προκύψουν στο Android.

Και κάπως έτσι βέβαια επιβεβαιώνεται ο κανόνας της τεχνολογίας που λέει ότι όσο πιο δημοφιλής είναι μια πλατφόρμα, τόσο πιο πιθανό είναι να εμφανιστούν κακόβουλα προγράμματα που εκμεταλλεύονται τα κενά ασφαλείας που έχει αυτή.

Related Posts

Έκαναν γραφείο το death star
Έκαναν γραφείο το death star!!!
Γιατί τα αμερικανικά media κράζουν την Google
Γιατί τα αμερικανικά media κράζουν την Google;
Εκτεθειμένα τα παιδιά σε Youtube - Google
Εκτεθειμένα τα παιδιά σε Youtube – Google
Τα smartphone προκαλούν εθισμό στα παιδιά
Τα smartphone προκαλούν εθισμό στα παιδιά
Αρέσει σε %d bloggers: