Ανάπτυξη με… λουκέτα στις επιχειρήσεις!!!

Έρχονται λουκέτα σε άλλες 300.000 επιχειρήσεις, προβλέπει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών!!! Δυσοίωνες προβλέψεις κάνει για το μέλλον της αγοράς το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Πέρα από τις 200.000 επιχειρήσεις που ήδη έχουν κλείσει, «βλέπει» να μπαίνει λουκέτο σε ακόμη 300.000.

Αυτή την εκτίμηση μετέφερε στον Νίκο Δένδια η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου. Στη μεταξύ τους συνάντηση, ο υπουργός Ανάπτυξης τους απάντησε ότι για μεγάλο αριθμό μικρών επιχειρήσεων, που είναι θύματα της κρίσης και κινδυνεύουν να κλείσουν, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για να παραμείνουν βιώσιμες και να διατηρήσουν και τις επιχειρήσεις και την όποια απασχόληση έχουν.

Ακόμη, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να επανέλθει η υποχρεωτική εγγραφή στα επιμελητήρια.

“Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την άρση της υποχρεωτικότητας, δεν μπορούμε να το αναβάλουμε, επίσης. Αυτά να τα θεωρήσετε επίσημη τοποθέτηση…. Και παρακαλώ μην ενθαρρύνετε προσδοκίες που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας, αλλά πρόσθεσε ότι το υπουργείο είναι ανοικτό σε προτάσσεις για να βρεθεί τρόπος αντικατάστασης των εσόδων των επιμελητηρίων, με ανταποδοτικούς πόρους, όπως π.χ. από υπηρεσίες του ΓΕΜΗ, τα εκπαιδευτικά προγράμματα κ.α.

Σε ό,τι αφορά στα «κόκκινα» δάνεια και τις δόσεις των καθυστερούμενων εισφορών, ο κ. Δένδιας διευκρίνισε ότι το θέμα είναι κυρίως διαδικαστικό από πλευρά τρόικας, η οποία καθυστερεί την τελική λύση μέσα από συνεχείς απαιτήσεις γραφειοκρατικής τεκμηρίωσης κάθε σημείου και πρότασης.

Ωστόσο, τόνισε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, τελικά θα γίνουν οι νέες ρυθμίσεις που έχουν εξαγγελθεί.

Για τα οφειλόμενα ως καθυστερημένους φόρους, σύμφωνα με το Επιμελητήριο, ο υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι, όποια ρύθμιση και αν γίνει, πολλοί από αυτούς τους φόρους, δεν πρόκειται ποτέ να εισπραχθούν γιατί δεν υπάρχουν πλέον οι υπόχρεες επιχειρήσεις.

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Τα αναψυκτικά διαίτης παχαίνουν
Τα αναψυκτικά διαίτης παχαίνουν!!!
Τι παίζει με την παραοικονομία στην Ελλάδα
Τι παίζει με την παραοικονομία στην Ελλάδα;
7 τρόφιμα που σαμποτάρουν τις δίαιτες
7 τρόφιμα που σαμποτάρουν τις δίαιτες
Φρούτα και λαχανικά που μας παχαίνουν
Φρούτα και λαχανικά που μας παχαίνουν
Αρέσει σε %d bloggers: