Ανακλήσεις για Nissan Qashqai και Χ-Trail

Ανάκληση για 96 Nissan Qashqai και Χ-Trail στην Ελλάδα 

Πρόγραμμα ανάκλησης πραγματοποιείται για 96 αυτοκίνητα Nissan Qashqai (J10) και Χ-Trail (T31) σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή όπου δημοσιοποιούνται οι κοινοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα μη ασφαλή προϊόντα του Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX).

Η ανάκληση αφορά Qashqai και Χ-Trail που έχουν παραχθεί σε Βρετανία και Ιαπωνία αντιστοίχως από 06/08/2010 έως 12/08/2011.

Το πρόγραμμα ανάκλησης πραγματοποιείται καθώς σε ορισμένα αυτοκίνητα ενδέχεται η θερμοασπίδα της ηλεκτρικής μονάδας ελέγχου του τιμονιού να έχει λάθος διαστάσεις, λόγω εκτός προδιαγραφών χύτευσης. Η συνεχιζόμενη χρήση, μπορεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις να έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση βλάβης στην ηλεκτρική μονάδα ελέγχου του τιμονιού. Στην περίπτωση αυτή ανάβει η προειδοποιητική ένδειξη υποβοήθησης του τιμονιού και θα υπάρξει απώλεια της υποβοήθησης του τιμονιού, χωρίς όμως να επηρεάζεται η δυνατότητα ελέγχου του αυτοκινήτου.

Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ενημερωθούν μέσω προσωπικών επιστολών για την “εθελοντική διορθωτική ενέργεια”, όπως έχει ανακοινωθεί από το διανομέα της Nissan στην Ελλάδα.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε στο τηλέφωνο 210 3479700.

Advertisements

Related Posts

To Nissan GT-R NISMO και σε LEGO
To Nissan GT-R NISMO και σε LEGO!
Ποιοι θα επιστρέψουν το επίδομα θέρμανσης
Ποιοι θα επιστρέψουν το επίδομα θέρμανσης;
Τα Fast & Furious αυτοκίνητα που λατρέψαμε
Τα Fast & Furious αυτοκίνητα που λατρέψαμε
Παράταση για αγορά πετρελαίου θέρμανσης
Παράταση για αγορά πετρελαίου θέρμανσης
Αρέσει σε %d bloggers: