Αναδρομική μείωση στις εισφορές του ΟΑΕΕ ζητά η ΕΣΕΕ

Αναδρομική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΑΕΕ ζητεί η ΕΣΕΕ από τον υπουργό Εργασίας…

Αναδρομική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΑΕΕ ζητεί η ΕΣΕΕ με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση.

“Οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες θεωρούμε την αδυναμία καταβολής εισφορών των συναδέλφων μας στον ΟΑΕΕ, όχι μόνο θέμα της δύσκολης καθημερινότητας κάθε εμπόρου και ελεύθερου επαγγελματία ξεχωριστά, αλλά μείζον θέμα ασφαλιστικού πολιτισμού και δικαιοσύνης”, τονίζει σχετικά σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

“Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι σ’ ένα σύνολο 774.000 ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ μόνο οι 170.000 δεν έχουν οφειλές και οι υπόλοιποι 604.000 διαχωρίζονται σε 379.000 ενεργούς οφειλέτες και σε περίπου 225.000 ανενεργούς. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι οι συνταξιούχοι του Ταμείου είναι 343.000 οι ασφαλιστική σχέση 2:1 (2 εργαζόμενοι προς 1 συνταξιούχο) είναι πλασματική”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

Όπως είπε, η ΕΣΕΕ κατέθεσε προς τον υπουργό Εργασίας μία ρηξικέλευθη πρόταση, η οποία απαιτεί και μία γενναία πολιτική απόφαση, που θα προβλέπει αναδρομική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, με αντίστοιχη ανταπόδοση στον υπολογισμό των νέων συνταξιοδοτικών παροχών, αλλά χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τους παλαιούς συνταξιούχους και ενεργοποιώντας τους ανασφάλιστους οφειλέτες του Ταμείου.

“Περιμένουμε, λοιπόν, από τον υπουργό Εργασίας να πάρει μια δύσκολη απόφαση, όχι για μία ακόμα ρύθμιση, αλλά για μία οριστική λύση που θα αποτελέσει σταθμό στο ασφαλιστικό μας σύστημα, αφού θα δίνει στην ουσία “δεύτερη ευκαιρία” για επιστροφή στη βιώσιμη και συνεπή επιχειρηματικότητα και επαναφορά στο δικαίωμα ασφαλιστικής κάλυψης”, σημείωσε ο κ. Κορκίδης.

Ας δουν όμως λίγο το συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης γύρω από ασφαλιστικά ζητήματα εισφορές – παροχές και ας το κλείσουν το μαγαζί (OAEE) τους γιατί έπεσε έξω και δεν θα πληρώσουμε εμείς τα δικά τους σπασμένα!!!

Φθάνει πια με την εξαπάτηση, την κοροϊδία και το κλέψιμο!!!

Ναι πολύ καλά διαβάζετε, ΚΛΕΨΙΜΟ και ΑΠΑΤΗ!!!

Έτσι δεν περιγράφεται η περίπτωση με τις χρεώσεις για ιατροφαρμακευτικές παροχές που χρεώνουν σε όσους χρωστούν τις εισφορές στον ΟΑΕΕ χωρίς όμως να τις παρέχουν κιόλας; Αν αυτό δεν είναι απάτη και κλέψιμο τότε τι είναι;

Μα πραγματικά για πόσο καιρό θα το βασανίζουν το θέμα εκεί στον ΟΑΕΕ;

Αντιλαμβάνονται την πραγματική οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά;

Πραγματικά οι κινήσεις τους δείχνουν ότι αρνούνται να αντιληφθούν την πραγματικότητα!!!

Και επιπλέον ποιος ο λόγος για έναν μικρό ή μεσαίο επιχειρηματία που παλεύει να επιβιώσει σε μια βάναυση και συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση να πληρώνει μια υπηρεσία η οποία δεν του προσφέρει ουσιαστικά καμία ανταπόδοση; 

Δείτε όμως και το: Η ασφάλιση των αυτοαπασχολούμενων στην ΕΕ

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Τι επιδόματα μοιράζει το ΥΠΟΙΚ
Τι επιδόματα μοιράζει το ΥΠΟΙΚ;
Ο ΣΕΒ φουρνίζει πίτσα για τους χαμηλόμισθους
Ο ΣΕΒ φουρνίζει πίτσα για τους χαμηλόμισθους
Η απόφαση του ΣτΕ φέρνει νέο ασφαλιστικό
Η απόφαση του ΣτΕ φέρνει νέο ασφαλιστικό
Αλλάζουν όλα στις εισφορές των επαγγελματιών
Αλλάζουν όλα στις εισφορές των επαγγελματιών
Αρέσει σε %d bloggers: