Στα 654 ευρώ ο κατώτατος μισθός με έμμεση αύξηση

Το υπουργείο Εργασία με νόμο, προτίθεται να αυξήσει κατά 11% τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα…

Το υπουργείο Εργασίας, με νόμο, προτίθεται να αυξήσει κατά 11% τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα και από τα 586 ευρώ μικτά που είναι σήμερα, να φτάσει στα 654 ευρώ, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στο dikaiologitika.gr.

Κάτι τέτοιο, μπορεί να γίνει με εξίσωση του κατώτατου μισθού που χορηγείται σε μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα (περίπου 137.000 άτομα), με το μισθό που προκύπτει για εργατοτεχνίτες, που αμείβονται με το κατώτατο ημερομίσθιο και το οποίο ανέρχεται στα 26,18 ευρώ.

Η πρόθεση αυτή του υπουργείου Εργασίας αναμένεται να καταγραφεί επίσημα στο νόμο που θα προκαλεί σαρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι η πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, είναι να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ μικτά.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα «ανοίξει ο δρόμος» για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΓΣΕΕ), έτσι ώστε να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα επαναφοράς των κατώτατων αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα, στα επίπεδα που ήταν το 2008, δηλαδή προ κρίσης.

Βέβαια, πρέπει πρώτα το υπουργείο Εργασίας, να νομοθετήσει την επαναλειτουργία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για να μπορούν οι δύο πλευρές να διαπραγματευτούν και να μπορεί να προκύψει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Όπως έχει γίνει γνωστό από κορυφαία στελέχη του υπουργείου Εργασίας, ο σχετικός νόμος πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, προς ψήφιση, εντός Μαρτίου.

Related Posts

Το καλό εργασιακό περιβάλλον φέρνει την ευτυχία
Το καλό εργασιακό περιβάλλον φέρνει την ευτυχία
Θέσεις εργασίας που δύσκολα καλύπτονται
Θέσεις εργασίας που δύσκολα καλύπτονται
Σε ποιους τομείς υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας
Σε ποιους τομείς υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας;
Άνθρακας οι αυξήσεις μισθών από Μητσοτάκη
Άνθρακας οι αυξήσεις μισθών από Μητσοτάκη
Αρέσει σε %d bloggers: