Αλλάζει πάλι το μέτρο των αποδείξεων

Ξανά στο τραπέζι το μέτρο των αποδείξεων με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής… 

“Αποδείξεις και ονόματα” μόνο από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους, στους οποίους καταγράφονται και τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής, θα αναγνωρίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο σύστημα συλλογής αποδείξεων που θα τεθεί σε εφαρμογή από 1η Ιανουαρίου 2014.

Αναμένεται ακόμα να καταργηθεί η ποινή που επιβάλλεται σήμερα (22%) επί της αξίας των αποδείξεων που δεν έχει συγκεντρώσει ο φορολογούμενος, σύμφωνα με τον νόμο (το 25% του εισοδήματος σε αποδείξεις).

Οι φορολογούμενοι δεν θα συλλέγουν αποδείξεις από όλες τις συναλλαγές τους, όπως ισχύει σήμερα, αλλά θα αναγνωρίζονται αποδείξεις μόνο από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους στους οποίους παρατηρείται υψηλή φοροδιαφυγή (γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κέντρα διασκέδασης κ.ά.).

Στόχος του οικονομικού επιτελείου ο περαιτέρω περιορισμός της φοροδιαφυγής, αλλά και η αύξηση των ακαθάριστων εσόδων ελευθέρων επαγγελματιών και επιτηδευματιών, με στόχο τη στήριξη των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.

Επίσης, πρόθεση της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ είναι να θεσπιστούν φορολογικά κίνητρα, κι όχι να επιβάλλεται υψηλότερος φόρος όπως σήμερα εφόσον δεν συγκεντρωθούν αποδείξεις.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Παγκόσμια κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή
Παγκόσμια κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή
Must εξετάσεις αίματος για κάθε 50άρη
Must εξετάσεις αίματος για κάθε 50άρη
Κάντε ανακύκλωση αλλιώς πλερώστε
Κάντε ανακύκλωση αλλιώς πλερώστε
Αρέσει σε %d bloggers: